Ha a magánnyugdijpénztárba 60 e ft a reálhozamom, abból mennyit kapok majd meg és mikor?
Ha annyi a reálhozamod, akkor annyit kapsz. Majd megkeres az állam bácsi és megkérdezi, mit szeretnél a pénzzel, kéred-e a kezedbe vagy berakod az önkéntes nyugdijba, vagy mi legyen. Arra majd válaszolsz és utána megkapod.
Honnan tudod a reálhozamodat? Senki nem tudja, hogyan kell kiszámolni, te vagy az egyetlen élő ember, áruld el a titkot!
Akkor az nem a reálhozamod, hanem a hozamod. Az infláció a reálhozmanál már figyelmebe van véve. vagy én maradtam el, nem hallottam, hogy bármelyik pénztár ilyet számolt volna már...
Olvasd újra, tuti REÁL?
Nem a reálhozamot, hanem a hozamot közölték veled a levélben.
A reálhozam majd az lesz, amit az infláció figyelembevételével számolnak ki, de ha Neked már a hozamod is ennyire kevés volt, akkor a reálhozamod eleve negatív lehet.
Utolsó vagyok és az kimaradt hogy a 60.000 Ft reálhozamodból ( ami még változni fog májusig ) levonják a kiutalás költségét. A kifizetések április végén kezdődnek, de pl az ING levelében leírták hogy ők csak júniusban kezdik a kifizetéseket.
Ha fel szeretnéd venni kp a pénzt, nyilatkoznod kell a magánnyugdíjpénztáradnál. Az ING-nek van erre külön nyomtatványa a weboldalán, a többi pénztárat nem tudom. Ha nem nyilatkozik valaki március végéig, akkor kap egy levelet hogy nyilatkozzon. Ha erre a levélre sem reagál, akkor automatikusan kipostázzák a lakcímre.
Szóval minél előbb érdemes nyilatkozni hogy fel szeretnéd venni a pénzt, és kb májusban várható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!