Van olyan honlap ahol ki tudom számolni hogy megérné-e maradni a magánnyugdíjpénztárban?
Jelenleg GYED-en vagyok és még tervezünk 1-2 babát. Addig nyugdíjpénztári befizetésem (tudtommal) nincs.
8 éves munkaviszonyom van és az eddig gyűjtött nyd. 1,1 Mft.
Megérné így maradni vagy lépjek át szerintetek?
Mennyi a béred? Eddig nem sok gyűlt össze és a következő pár évben sem fog, szóval elvileg megérné. Én azért maradok, mert ma Mo-on jó eséllyle nem éred meg a nyugdijat és az állami nem örökölhető, mig magán pedig igen.
Szóval elsősorban az utánam maradók miatt...
De ezt csak akkor érdemes, ha magas a béred, különben sokat vesztesz, ha megéred a nyugdijat.
br. 169 eFt volt a bérem, 2008 októberéig, amikor veszélyeztetett terhesség miatt táppénzre mentem. Ezév áprilisáig vagyok GYED-en de már tervezzük a kistesó(ka)t. Szóval szerinted lépjek vissza államiba?
A férjem br. 330 eFt-ot keres, nála is fennáll a kérdés, de gondolom ő inkább maradjon magánban, mert ott már jelentősebb a felhalmozott pénz.
Még egy kérdés merült fel. Mi van akkor ha valaki rokkantnyugdíjas lesz, magánnyd.pénztárasként mondjuk 40 évesen? Ő honnan fogja kapni az ellátást? És mennyit?
Erre itt kaptam választ:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__14507..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!