Szerintem nincs választásunk, csak az illúzióját hagyták meg. Visszalépek, bár mire oda kerülök úgysem lesz nyugdíj se így, se úgy.:/
2011. jan. 7. 17:44
2/15 anonim válasza:
Egyetértek az előző válaszolóval, ráadásul mivel mindenkit vissza kényszerítenek, ha jön egy új kormány v. ki tudja mi lesz 30 év múlva, valószínűbb, hogy nem azzal a 6000 emberrel fognak törődni aki maradt.
Szerintem az egyetlen amit lehet tenni, hogy valamilyen saját előtakarékosságot csinál az ember, bár lehet, hogy egy idő után a bankbetéteket is elveszik, vagy mondjuk a lakásod, hogy beköltöztessék a hitelkárosultakat.
2011. jan. 7. 17:48
3/15 A kérdező kommentje:
Ez a szomorú, hogy miből takarékoskodjunk? Legalábbis nekem nincs miből, felélem, éppen elég, vagy néha kevés is a fizetésem, pedig nem élek nagy lábon.+
A szemétség az, hogy a részleteket februárban közlik, amikor már választásra kényszerítettek.
2011. jan. 7. 17:57
4/15 anonim válasza:
Valamit elfelejt mindenki.Mikor elkezdtem dolgozni,NEM választhattam állami nyugdíjpénztárt,hanem a magánba volt KÖTELEZŐ belépni,ha jónak láttam,ha nem. Csak azt választhattad meg,hogy melyikbe lépsz. Én átlépek államiba,mert nem vagyok hülye,hogy olyasmit válasszak,ami nem életképes.
2011. jan. 7. 17:59
5/15 anonim válasza:
Kénytelen vagyok átlépni, különben nem tenném. Sajnos ez a téma most eléggé elveszett a médiatörvény mögött. :(
2011. jan. 7. 18:04
6/15 anonim válasza:
"Én átlépek államiba,mert nem vagyok hülye,hogy olyasmit válasszak,ami nem életképes."
Hja, szerinted az állami az életképes? Jól van. Nem vagyunk egyformák. Maradok.
2011. jan. 7. 18:04
7/15 anonim válasza:
Én is maradok. Az állami nyugdíj 20-30 év múlva biztosan nem lesz,a magánnál még van esélyem.
2011. jan. 7. 18:23
8/15 anonim válasza:
Én is maradok, már nyilatkoztam is.
2011. jan. 7. 18:38
9/15 anonim válasza:
Így nem lesz életképes, ha el lehetetlenítik, érdekes módon máshol az, és régen nálunk is az volt.
Az állami se lesz az, mert sose fogják rendbe rakni, a most befolyó pénz a köztisztviselők fizetésének kiegészítésére és egyéb olyan folyó kiadásokra költik, amikből a nagy többségnek semmi haszna se lesz.
2011. jan. 7. 18:54
10/15 anonim válasza:
Szerinted a magán-nyigdíjpénztárak alkalmazottai miből kapták a fizetésüket? A vezetők a prémiumokat,szolgálati autókat?Miből béreltek elit helyeken elit irodákat? Csak azt ne mondd,hogy nem a mi befizetéseinkből!Különben,akik a maradásra szavaznak,számoljanak egy kicsit velem:Nagymamám 85 éves.Amikor dolgozni kezdett,8oo ft volt a fizetése,amiből vonták a nyugdíj-járulékot.(Kb 10 Ft-ot,plusz a munkaadó fizetett utána még 5o-et)Amikor nyugdíjba ment.a fizetése 8000 Ft volt,ebből is vonták a nyugdíj-járulékot,kb 800 Ft-ot,plusz a munkaadó fizetett utána még 3000-et.Dolgozott 35 évig. Már 3o éve nyugdíjas.A jelenlegi nyugdíja 92000 Ft.Ha,amiket vontak és megfizettek,ebből kellene most nyugdíjat kapnia, szerintetek mennyi lenne a havi nyugdíja?Szerintem jól "feltőzsdésítve" is max 4000 Ft/hó.Igy számol a magánnyugdíjpénztár is. Akkor jó lesz ez így nektek?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!