Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért van az hogy.. Egyre...

Miért van az hogy.. Egyre kevésbé lehet ebben az elcseszett országban egy átlagos munkából élő embernek tisztességesen megélni?

Figyelt kérdés
és vajon ha a nép éhezik és rengetegen eladósodtak már, akkor miért az állam kasszát kéne először rendbe tenni? Szerintem oda juthatnánk már el végre hogy államilag le állítanák, és vissza csökkentenék ezeket a deviza ingadozásból eredő irreális kamatokat.....mi folyik itt vagyis meddig feszítik még a húrt a bankok????
2011. jan. 6. 22:15
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

pfuuuu elég vegyes válaszok érkeztek. Színpatikus hogy több oldalról látjuk a dolgokat mi emberek. Válaszolnék a hitelfelvevő ellenzőknek. Az ország helyzete, de még a forint ingadozásának ilyen mértékű változása mélypontja jó pár éve még szakemberek véleménye szerint is sokkal kedvezőbbnek tűnt. Ráadásul szerintem egész életedben gyűjteni és polcra rakni a pénzt közben szinte minden földi jótól megvonni magad elég fárasztó és közérzet romboló(tartalék azért mindig legyen én is így látom).....különben meg kb 50 évesen mire összeraknál 1 lakásra tönkre megy a forint és annyi a tervednek vagy úgy fölmennek az árak hogy cseszheted. Nem a lakás hitelekkel van a gond hiszen külföldön is így megy ahogy írtátok is, hanem a becstelen és kizsákmányoló banki intézkedésektől. Hozzáteszem a bankok ki...szott jól élnek a ránk vert kamatokból. Úgy épülnek és nyílnak sorba mint réten a fű. Nem akarok 40 évesen albérletbe tengődni, és más emberek zsebébe pénzt rakni azért mert én nem örököltem lakást senkitől sem. 7 év után meguntam. A gyermekem ne azt lássa hogy ez a normális!........de valljuk már be tényleg hogy ha becsületesen melózol akkor ez a minimum hogy fizetek egy hiteles lakást ami a családom jövőjét szolgálja.

Azért tettem föl ezt a kérdést egyébként mert én szolgáltató vagyok több százezer kollégával együtt és az utóbbi 2 évben nem dolgozom átlag embereknek csak felső rétegnek....amivel még önmagában baj sincs, viszont így elég sokszor állunk ,mert az a réteg akikből az ország 70 százaléka összetevődik annak nincs rá pénze, és ez mozgatná a gazdaságot szerintem......nem így van?Meddig tarthat ez így?

2011. jan. 7. 11:49
 12/19 anonim ***** válasza:
Sokan jönnek ilyenkor azzal, hogy külföldön is a legtöbb ember béreli a lakását, csak azt felejtik el, hogy nálunk egyáltalán nem létezik szabályozott lakásbérleti rendszer, hanem magánemberek adják ki a saját lakásukat, amiből bármikor kitehetnek, ha mégis családi használatra kell, egyetlen szöget nem verhetsz a falba a megkérdezésük nélkül, és a lakbért is úgy emelik, ahogyan nekik tetszik.
2011. jan. 7. 12:39
 13/19 anonim ***** válasza:
Külföldön meg nem döntheted el hogy mennyiért akarod kiadni a lakásod.
2011. jan. 7. 22:45
 14/19 anonim ***** válasza:

Egy apro kerdes, azt irod, hogy "Nem akarok 40 évesen albérletbe tengődni, és más emberek zsebébe pénzt rakni "

a bank zsebebe jobb? egy hitelt kb ketszeresen kell (minimum) visszaizetni. Alberlet eseten a lakber megy "ki az ablakon", hiteles lakas eseten meg a lakasar feletti torlesztoreszletek. Akkor most mi is a kulonbseg? Hogy 30 ev mulva lesz egy lelakott lakasod, az nem er, az ui mar bele van szamolva azzal hogy csak a lakasar FELETTI torlesztoreszlet a kidobott...

2011. jan. 8. 13:55
 15/19 A kérdező kommentje:

Az utolsónak válasz:

Amiről írsz az az egyik oldalról nagyon igaz is lehet de......az aki nem járt még ebben a cipőben(albérlet) az nem látja át ezt a helyzetet a másik oldalról. 7 évig béreltünk lakást úgyhogy ez alapján ítélek. 7 év alatt havi 50 rugóval hála isten jó főbérlőkkel a hátunk mögött azt mondtuk, nem akarjuk a gyermekünket egy olyan lakásban nevelni amihez semmi közünk az ég világon. Ráadásul mindenre engedélyt kell kérni, minden újítás, modernizálás, és átalakítás elvész ha költözni kell valami oknál fogva mert ugye nem a te tulajdonod(átéltük ezt). Akkor nincs jogod nincs közöd a lakás és a körülötte való dolgok beleszólásába. Abból indultunk ki hogy ha havi 50-et bírtunk fizetni fennakadás nélkül akkor kicsivel többet is tudunk majd, ráadásul ha 10 évig albérletbe élsz az a havi 50 ezer 6 millává duzzad amit úgymond kidobtunk az ablakon a lakáshitelezéshez képest. Tíz év banki törlesztés után viszont már a lakásunk árának felét kifizetjük ami a mi tulajdonunkat képezi részben. Ez aztán szerintem nem mindegy. Arra is gondoltunk hogy ha netán fizetés képtelenek lennénk akkor az albérletből is mennünk kellene úgyhogy nincs sok különbség a két lehetőség között csak annyi hogy talán még így is több jogom van ameddig fizetjük a banknak a törlesztőt mint albérletben.

2011. jan. 8. 21:33
 16/19 anonim ***** válasza:

az öngondoskodás szép szó, csakhogy a devizahitel szép lehetőségnek látszó dologból valami olyan csapdahelyzetté alakult, amiből önerőből senki ki nem mászik.

A tőketartozásod emelkedik, de a lakásod értéke csökken. eladni nem tudod, egyrész mert befagyott az ingatlanpiac, másrészt mert a tartozásod annyira megnőtt, és a lakásod értéke annyival csökkent, hogy nem tudod belőle kifizetni a tartozásod. mivel döglődik a gazdaság munkanélküli lettél, de a törlesztőrészleteid csak nőnek. vállalkozásba kezdeni nem tudsz, mert minden megtakarításodat beszippantotta a hiteltartozás. Vállalkozói hitelt felvenni nem tudsz, mert nem keresel eleget, és nem keresel eleget, mert nincs tőkéd ahhoz, hogy vállalkozz. ez egy 22-es csapdája. max egy lottónyeremény húz ki belőle, vagy egy államcsőd, ami mindent lenulláz. szerintem ez utóbbi lesz pár éven belül, ha addig éhen nem veszünk.

2011. jan. 9. 14:55
 17/19 A kérdező kommentje:

utolsónak:

Rátapintottál a lényegre.....tényleg ez kéne ha nincs más megoldás.Lehetetlen megélni ebben az országban mivel a közép réteg elszegényedett. A spórolósokat megértem de nem tartom a legcélravezetőbb megoldásnak mert pont ezért szegényedünk el még jobban.Fogyasztónak vásárlónak igényeknek lennie kell, ettől dübörögne a gazdaság.....de megértem hogy nincs igény sajnos csak tényleg történhetne már valami mert a politikusaink kevesek a megoldásra......

2011. jan. 9. 15:33
 18/19 anonim ***** válasza:

"max egy lottónyeremény húz ki belőle, vagy egy államcsőd, ami mindent lenulláz."

Nagyon rosszul tudod! Ha államcsőd lenne, akkor semmi sem nullázódna le! A bankoknak semmi közük az államhoz.

Ha államcsőd lenne, akkor 800Ft lenne egy euró, a svájci frank pedig 700 Ft és ezt kellene visszafizetni! A legrosszabb dolog, ami egy devizahitelessel történhet az az államcsőd, mert akkor összeomlik a forint, de a bankok talpon maradnak (mivel ismétlem, semmi közük az államhoz, sőt a legtöbbjük külföldi kézben van).

Amúgy nekem most legjobban a lassan 400Ft-os benzinár b.ssza a csőrömet, mert emiatt MINDEN drágulni fog, elvégre a traktor is gázolajjal megy és a árut is kamionok viszik a boltokba... A közlekedésről (legyen tömegközlekedés vagy kocsi) nem is beszélve. Az a vérlázító, hogy még tavaly Viktorék verték a mellüket, hogy a (tavaly még fel is emelt!!!) jövedéki adót csökkentsék úgy, hogy 300Ft-nál ne legyen magasabb a benzinár, bezzeg most 365Ft-nál (ami év végére 400Ft lesz), csak ülnek kussban és a médiatörvény a legnagyobb bajuk és az, hogy még mit tudnak ellopni, abból, amit az MSZP-sek meghagytak...

2011. jan. 9. 19:43
 19/19 anonim válasza:
Ma megakarjátok érteni a mai politikát és gazdasági helyzetet akkor két alapművet kellene elolvasni: [link] és [link] Jó olvasást, ezek a könyvek az IGAZ TÖRTÉNELMET írják le, nem ahogy az iskolában tanítják a dolgokat!
2012. szept. 28. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!