Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Külföldre szeretnék menni...

Pocok87 kérdése:

Külföldre szeretnék menni dolgozni hogy kezdjek neki? Kérlek adjatok tippeket, ötleteket, amik hasznosak!

Figyelt kérdés
2011. jan. 6. 09:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Keress fórumokon olyan magyarokat, akik kimentek, nem verték át őket és most kint dolgoznak. Kicsit melós, de ők legalább saját tapasztalataikat mondják el hasznos tanácsokat tudnak adni.

Én is csak másodkézből tudok neked bármit is mondani: ismerősöm összegyűjtött némi pénzt, és kiment Londonba, de nem beszélt túl jól angolul. Fél évre tervezte, ebből közel 1 hónapig abból élt, amit vitt, hasonszőrű munkakeresőkkel (spanyolokkal, arabokkal, stb.) lakott egy szállón. Vett egy térképet és járta az utcákat, ahol étterem volt, oda bement érdeklődni. Csak felszolgáló-mosogató munkát keresett végzettség híján. Nehezen, de talált, ráadásul az első helyről 3 nap után elküldték, mert annyira látszott, hogy kamuzta, hogy van gyakorlata. A 3 napos gyakorlatával azonban a második helyen szerencséje volt, s aztán kajára se nagyon kellett költenie, mert a maradékból vihetett, s nem csak ő lakott jól, de a szállón a haverokat is etette :-) Viszont szomorúan mesélte, hogy a kinti magyarok, akiknek már bejött a dolog, nem túl buzgók a segítségnyújtásban, ezért mondtam, hogy hátha az interneten...

Pörgesd az angolt addig is, nézz utána, milyen papírokat kell beszerezned, szakképesítésről fordítás, pl.

2011. jan. 13. 09:00
 12/15 anonim válasza:
2011. jan. 13. 09:31
 13/15 anonim válasza:

Szia!

Én voltam kinn az eujob-bal skóciában hotelben dolgozni. teljesen fer cég volt (ez 3 évvel ezelőtt volt, nemtom azóta változott-e), s csak akkor kérték el a közvetítői díjat, mikor megvolt a szerződés, mikor, hol kezdek,mennyiért, stb. 2 hét alatt visszajött a közvetítés díja,szal még ígyis megéri. de utanánézhetsz pl. a londonimagyarok.hu weboldalon,ott rengeteg hirdetés, forum, lakás stb. van.meg csinálhatod aztis, hogy vmelyik ismerőskeresős portálon beírod pl. londont, s kidob egy csomo magyart, akik ugye ott meloznak, s felveszed vmelyikkel a kapcsolatot, hátha tud segíteni. persze ez kicsit rizikósabb...Remélem tudtam segíteni!

2011. jan. 13. 12:27
 14/15 anonim válasza:

Szia!

Szerintem előszöris keresgélj itt:

[link]

Megtudhatod, hogy mik az elvásárok és kb. mennyi a fizetés, meg hogy mekkora a kereslet rá.

Nekem ez az oldal sokat segített álláskereséskor.

2011. jan. 13. 12:54
 15/15 anonim válasza:

Szia.

Angliát ajánlom, mert ott mindig találsz munkát, és a netto jövedelem, 1.000 Font körűl van (320000Ft). Persze ez akkor jó, ha nem dohányzól, és nem akarsz luxus körülmények közt lakni.

Elöszőr is, gyüjts össze minimum 300.000 Ft-ot, aztán keress lakást még itthonról. Utazz ki, és személyesen próbálj munkát találni, mert itthonról nem sokra mész.

Ha közvetítőcégen keresztűl mész, akkor megszabják hol lakj, és rengetek pénzzel lenyúlnak.

Itt egy cim, ahol 8 szállást tudsz nézni, magyarok lakják csak. Ha kimész ők is biztos segítenek melót találni.

[link]

2011. jan. 14. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!