Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Külföldre szeretnék menni...

Pocok87 kérdése:

Külföldre szeretnék menni dolgozni hogy kezdjek neki? Kérlek adjatok tippeket, ötleteket, amik hasznosak!

Figyelt kérdés
2011. jan. 6. 09:07
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Hová szeretnél menni?

Milyen nyelvterület és milyen munkakörben gondolkodol?

2011. jan. 6. 09:53
 2/15 A kérdező kommentje:

Szakácsként végeztem el a szakmunkást és van érettségim is.

Angolul tanultam pár évig és még jelenleg is foglalkozok vele. Ausztria, anglia, írország ahova mennék de minden lehetőség érdekel.

2011. jan. 6. 11:29
 3/15 anonim ***** válasza:
Írországba ne menj, ha csak nem vágysz folyamatos esőzésekre:)
2011. jan. 6. 17:37
 4/15 anonim ***** válasza:

Nem tudom Írország milyen, de pl. Angliáról is azt terjesztik mennyire esős ország...

Én viszont imádom benne, hogy noha gyakran esik, de legalább nem napokig-hetekig, mint itthon és ha esik, mikor abbahagyja, kisüt a nap és olyan ragyogó, mintha sosem lett volna semmilyen csapadék.

És gyönyörű bárányfelhőket lehet ott látni!

Angliában százszor többre mégy azzal, van van gyakorlatod, mint bármilyen végzettséget igazoló papírral.

Vagy ha az nincs, akkor legalább nyelvtudással, amivel jól el tudod magad adni ( na meg megnyerő személyiséggel).

Én gondozó asszisztensként dolgozom kint, semmiféle előképzettség nem kellett hozzá, van saját ingyenes tréningjük, viszont ez elég nehéz (lelkileg) munka.

Mehetsz szállodába, étterembe,akár mosogatónak, felszolgálónak is, valahol el kell kezdeni, hidd el, sok diplomás is így csinálja.

Azt szerintem már mindenki tudja, hogy elvileg illegális munkaközvetítésért pénzt kérni, mégis sok cég kér el tetemes összeget ilyen-olyan címen.

Mégis, ha máshogy nem megy és nincs külföldön ismerősöd sem aki segítsen, akkor megoldás lehet, ha utánanézel neten, melyik közvetítőről írnak jókat és aki nem kapcsol le az emberről horribilis összeget, indulásként velük is ki lehet menni.

Sok közvetítő viszont cserébe azt kéri ( ill.köti ki feltételként), hogy az ő általuk kínált szálláson lakj odakint, gondolom, nekik inkább ez az üzlet.

Ez egy nagyon közkedvelt angliai állásportál:

[link]

De itt általában olyanokat keresnek, aki már az országban van, hisz az interjú nagyon fontos általában.

Azért keresgélhetsz hátha és te is adhatsz fel itt hirdetést, bár nem tudom, mennyi sikerrel lehet így járni, egy próbát megér.

2011. jan. 7. 08:16
 5/15 A kérdező kommentje:
az eujobinfo.hu álltal mennék de nem tudom mennyire megbízhatóek vagy hogy hol tudnám megnézni hogy valóban adnak is munkát és nem csak átverés.
2011. jan. 7. 14:31
 6/15 anonim ***** válasza:

Nem hallottam még a cégről, de elég fura, hogy még konkrét állást sem kínálnak és ezért fizetsz nekik.

Amúgy engem nagyon idegesít ez a mód ahogy a pénzt kicsikarják az emberekből.

"Nélkülözhetetlen információkat tartalmazó programcsomag"!

A ló**t!

Jó persze én ajánlottam neked, hogy ha máshogy nem megy, közvetítővel keress munkát, de ezek még konkrét állást sem kínálnak, csak ígérik, hogy helyetted keresnek munkát.

Én akkor már inkább olyannal mennék ki, aki már konkrét munkát ajánl.

Amúgy nem találtam sok véleményt a cégről:

http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-fi..

[link]

2011. jan. 8. 08:47
 7/15 A kérdező kommentje:

Ha esetleg valaki tudna abba segíteni hogy melyik közvetítőkkel érdemes foglalkozni akkor megköszönném ha leírná:D

Vagy a valaki tud valami konkrét állást szakácsként vagy konyhai kisegítőként.

2011. jan. 8. 20:31
 8/15 anonim válasza:
Vegyél vonat/reülőjegyet
2011. jan. 12. 12:44
 9/15 anonim válasza:
Kérdezd meg Gyurcsányt hová lehet "elmenni".
2011. jan. 12. 12:45
 10/15 A kérdező kommentje:
köszi a értelmes válaszokat inkább nem írok semmit erre...
2011. jan. 12. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!