Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan állhatnék le a költekez...

Hogyan állhatnék le a költekezésről?

Figyelt kérdés
Mindig megfogadom,hogy nem,nem költök többet,aztán mégis megtetszik egy könyv,vagy kettő.Ha boltban vásárolok mindig mindenből többet veszek,hogy meg tudjam lepni a páromat is,pl.édességre gondolok.Ill.még az a probléma,hogy halmozom az újságokat.Megveszem,mert érdekel,aztán nem lesz időm elolvasni és azon kapom magam,hogy a nyári újság ott figyel a polcon.Még szerencse,hogy a vásárlási mániám nem terjed ki cipőkre és ruhákra,és bulizni sem járok...A történethez hozzá tartozik,hogy egyetemista vagyok,és bár van olyan,akinek 4-5000 Ft meg sem kottyan,de én kaja szempontjából havi 20-24 Ezer Forintból élek,szóval a "számból veszem ki az ételt",de így sem tudok leállni,pedig már rengetegszer elhatároztam,hogy NEM fogok belenyúlni a kajapénzbe!Persze éhen nem haltam még sosem,csak rossz,hogy úgy érzem,szórom a pénzt.
2009. jan. 28. 23:12
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is ilyen problémám volt régebben. Én úgy oldottam meg, hogy mielőtt elmentem otthonról, listát írtam arról, hogy mit akarok venni. Utána szemellenzővel végigrohantam a bolton, és kifeléééééé...... Eleinte nagyon nehéz, kell hozzá jó adag önuralom.

"Csak úgy" meg ne menj be soha, egy boltba se!

2009. jan. 28. 23:55
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Mindig csak annyi pénzt vigyél magaddal, amennyi a szükséges dolgokra kell, így kizárod a lehetőségét annak, hogy többet költs a kelleténél.
2009. jan. 29. 00:06
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Súlyosan fogyasztófüggő vagy, ami nem meglepő, mert minden 3. ember az kb. azt tanácsolom, hogy ne nézz reklámokat, ha elmész vásárolni pl egy hipermarketbe, sose nézelődj, mert úgyis találni fogsz vmi vackot, amire bár semmi szükséged nincs, mégis úgy érzed, meg kell venned. szigorúan tartsd magad a bevásárlási listádhoz, azon kívül ne vásárolj semmit! komoly önfegyelemre van szükséged, hiszen nem élsz nagy lábon, ahogy írod. a barátod meg kizárt, hogy elvárná, hogy folyton vegyél neki vmi hülyeséget. egyébként mi lenne, ha azt csinálnád, hogy heti pénzadagokra csökkentenéd azt amiből egy hónapban élsz? kérd meg a barátodat, vagy a szüleidet, hogy csak annyi pénzt adjanak egy hétre, amennyi feltétlenül szükséges!

pár hónapig kurv@kemény lesz, szenvedni fogsz, aztán hihetetlen felszabadultsággal veszed majd észre, hogy megszabadultál egy függőségtől, és amíg a környezetedben mki ész nélkül vásárol, addig te tényleg csak azt veszed meg, amire szükséged van.

2009. jan. 29. 00:49
 4/7 anonim válasza:
100%

SZia!

En is koltekezos voltam,de elhataroztam, hogy kis naplot vezetek majd a kiadasaimrol es honap vegen majd kiderul mire mennyit koltottem.... Hat elborzadtam mennyi vackot tudtam ossze vasarolni. nekem ez a modszer segitett a leginkabb leallni a penz szorasrol.

2009. jan. 29. 07:01
 5/7 anonim ***** válasza:

Jó az utolsó:-) Én is írom, részletesen, hogy miből mennyi tvettem (húst, kenyeret, zöldséget, nasit...)

És be van osztva, hogy egy hétre van 7.500 ftom, és ebből kell kijönnöm.

Ne legyen nálad pénz, akkor nem tudod elkölteni, és bankkártya sem, nálam ez vált be.

2009. jan. 30. 15:04
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem addig volt ilyen problémám, amíg ki nem találtam, hogy notebookot akarok venni, és elkezdtem rá gyűjteni. Utána ha valamit meg akartam venni, arra gondoltam, hogy most nem vehetek semmi vackot, mert kell a pénz notebookra, és ez nekem jó motiváció volt :)
2009. febr. 23. 13:41
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!Igyekszem.
2009. febr. 24. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!