Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Magán-nyugdíjpénztárból való...

Magán-nyugdíjpénztárból való kilépés hogy működik?

Figyelt kérdés

Az apukám kap állami nyugdíjat és van magán-nyugdíjpénztári számlája most behozták a törvényt hogy vagy ide vagy oda.

Hogy lehet kivenni a magán-nyugdíjpénztári számláról a pénzt?

Köszönöm a segítséget

2011. jan. 4. 11:40
 1/5 anonim válasza:

ezt a kérdést annak a magány nyugdíjpénztárnál kéne feltenni ahova utalták a mozicsekket!!!

Sok sikert!

2011. jan. 4. 11:51
 2/5 anonim ***** válasza:

Az én papírjami közt épp most olvastam, hogy nem lehet előbb kivenni, csak a nyugdíjkorhatár elérésekor!!

(Mert ez a jövedelmedből havonta levont pénz, amit azelőtt csak az állam gyűjtött.)

Ha jól tájékozódtam (mert külföldön élek, és épp most akarok utánanézni, mi folyik Magyaro-on, de még nekem is kötelező volt belépni a volt magyar munkahelyemen a magán- és az önkéntesbe is, így érint), akkor akik nem nyilatkoznak 2011.01.31-ig, azoknak a magánnyugdíjpénztárba befolyt pénze automatikusan az állami rendszerbe megy át. Tehát nem kell ehhez kilépni.

2011. jan. 10. 17:34
 3/5 A kérdező kommentje:
Apukám állami nyugdíjat kap lassan 4 éve (régebben köztisztviselő volt) csak aztán elment egy magáncéghez és ott meg a magánnyugdíj-pénztárt fizették neki és ott összegyűlt egy bizonyos összeg és épp most szükség lenne rá és bementem hogy megkérdezzem hogy működik a kivétele és azt mondták ha valaki 100%-os nyugdíjas akkor csak a társadalombiztosításra utaltathatja át.
2011. jan. 11. 06:12
 4/5 anonim ***** válasza:

Jól értem, hogy MÁR nyugdíjas, és nem veheti fel a magánnyugdíjpénztárba gyűjtött összeget???

A szerződésben vagy üzletszabályazatban olvastam, amit a belépéskor kaptam, hogy a nyugdíjkorhatár elérésekor választhatunk, hogy egy összegben kérjük, vagy meghatározott időnként eloszlatva!?

2.

2011. jan. 11. 19:40
 5/5 A kérdező kommentje:
Igen mi is ezt gondoltuk de mikor bementem ezt mondták h 100% nyugdíjnál csak a társadalombiztosításra utaltathatja át...
2011. jan. 12. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!