Magán-nyugdíjpénztárból való kilépés hogy működik?
Az apukám kap állami nyugdíjat és van magán-nyugdíjpénztári számlája most behozták a törvényt hogy vagy ide vagy oda.
Hogy lehet kivenni a magán-nyugdíjpénztári számláról a pénzt?
Köszönöm a segítséget
ezt a kérdést annak a magány nyugdíjpénztárnál kéne feltenni ahova utalták a mozicsekket!!!
Sok sikert!
Az én papírjami közt épp most olvastam, hogy nem lehet előbb kivenni, csak a nyugdíjkorhatár elérésekor!!
(Mert ez a jövedelmedből havonta levont pénz, amit azelőtt csak az állam gyűjtött.)
Ha jól tájékozódtam (mert külföldön élek, és épp most akarok utánanézni, mi folyik Magyaro-on, de még nekem is kötelező volt belépni a volt magyar munkahelyemen a magán- és az önkéntesbe is, így érint), akkor akik nem nyilatkoznak 2011.01.31-ig, azoknak a magánnyugdíjpénztárba befolyt pénze automatikusan az állami rendszerbe megy át. Tehát nem kell ehhez kilépni.
Jól értem, hogy MÁR nyugdíjas, és nem veheti fel a magánnyugdíjpénztárba gyűjtött összeget???
A szerződésben vagy üzletszabályazatban olvastam, amit a belépéskor kaptam, hogy a nyugdíjkorhatár elérésekor választhatunk, hogy egy összegben kérjük, vagy meghatározott időnként eloszlatva!?
2.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!