Hogy van lehetőség valódi tőzsdén kereskedni?
Tehát nem a tőzsdén kívüli online CFD kereskedésre gondolok hanem amikor tényleg van mögöttes termék?
Vagy az ugyanaz? És a legtöbb Forex trader is mind CFD-s?
Kicsit kevered a fogalmakat. A FOREX és a CFD két különböző dolog, de mindkettő OTC (azaz tőzsdén kívüli) piac. Mögöttes termék a CFD mögött van, ha pl. DAX index CFD-vel kereskedsz, akkor a mögöttes "termék" a DAX index. Persze CFD nem csak indexre, hanem árura, részvényre, kamatra és még sok másra létezik.
Ha konkrét, tőzsdén jegyzett részvényt akarsz venni, akkor ezt is megteheted a brókercégeken keresztül, de itt nem a kizárólag FOREX-szel foglalkozó online cégekre gondolok, hanem a nagyobbakra, mint pl. a Saxobank.
Nos utólag észrevettem már,hogy hülyeséget írtam mert tényleg tőzsdén kívüli mindkettő. De látom értetted mire gondolok. A lényeg,hogy akkor keressek egy brókercéget ahol lehet tudnék venni jegyzett részvényt. Ilyen a Buda-Cash center pl. igaz?
Egyébként nagyon fiatal vagyok,de mondani szokták,hogy egyszer valahol el kell kezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!