Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » USA-ból Európába milyen vámok...

USA-ból Európába milyen vámok vannak az áruszállításnál?

Figyelt kérdés
2010. dec. 6. 18:31
 1/1 anonim ***** válasza:

Hát ez attól is függ, hogy magadnak akarsz rendelni 1 db vmit saját használatra, vagy cégként rendelsz kereskedelmi mennyiségű árut, tovább-értékesítésre.

Magánhasználatra: sztem nincs vám, vagy ha igen, akkor az ún. egységes 2,5 %-os ad valorem értékvám alkalmazandó.

>>> Ez a 2,5 %-os átalányvámtétel akkor alkalmazható, ha a behozatalivám-köteles áru belső értéke küldeményenként,

illetve utasonként nem haladja meg a 700 €-t.

Amerikából érkező árukra a "harmadik országból származó árura" vonatkozó a szerződéses vámtételeket kell alkalmazni, ami persze magasabb, mint a 2. oszlopban található X százalékos vám. SAJNOS hosszas keresgélés után sem tudom neked megírni a pontos számot. Nem vagyok benne biztos, de talán 3%.

Igen, most megtaláltam, ez attól is függ, mit is akarsz behozni. Más a Kardvirág (Gladioli) 5,1%; más a Szulfátterpentin 3,2%; páncélozott harci jármű 1,7%; éjjellátó 4,7%.

Akkor még jön rá a környezetvédelmi termékdíj stb.

Szóval magán-importra nem kell fizetni semmit, ha annak az értéke nem haladja meg (ha minden igaz) a 300 000 Ft-ot.

2010. dec. 6. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!