Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szerintetek hülyeség olcsó...

Szerintetek hülyeség olcsó (10 ezer Ft-os) széfben tartani a pénzem?

Figyelt kérdés

Kivettem a pénzem a bankból és nyilván nem akarom a párnahuzatba varrni. (Pár százezer forintról van csak szó). Arra gondoltam, hogy veszek egy egyszerű kis széfet (már 10 ezer forintért is lehet venni), számkombinációval nyitható és nem falba építhető, tehát simán el lehet vinni, ha valaki a hónalja alá csapja. Komolyabb széfre nincs pénzem, de van egy volt játékszenvedély-beteg párom, aki bármikor visszaeshet és megint elkezdhet játszani. (Másfél éve nem játszik, több tízezer forintot is rá lehet bízni jelenleg). Egyébként nagyon rendes férfi. De biztonságban szeretném tudni a pénzemet. Jó ötlet ez a széf dolog? Vagy van valami jobb ötletetek is?

Attól félek, hogy ezt a széfet esetleg baltával szét lehet verni. Adjatok tanácsot! Előre is köszönöm a válaszokat.

2010. dec. 3. 18:55
 1/8 anonim ***** válasza:
tedd vissza a bankba!
2010. dec. 3. 19:23
 2/8 anonim ***** válasza:
hülyeség. Inkább bank az a biztos. Széfben maximum fegyvert tartanék.
2010. dec. 3. 19:43
 3/8 A kérdező kommentje:
A bankban nincs biztonságban, hiszen jön egy államcsőd és elveszik majd az emberek megtakarított pénzét. Hogy ez 2011-ben, vagy 2012-ben fog bekövetkezni, azt nem lehet tudni. Lényeg az hogy én kitaláltam valamit, ami jövedelmezőbb, mint államkötvényben tartani a pénzt (kamatadó). Azt a valamit is a széfben tartanám, de ugyanolyan értékű, mint a pénz és adómentes.
2010. dec. 3. 21:06
 4/8 anonim ***** válasza:
Jós vagy? Vagy mi? Honnan szedted hogy "államcsőd"lesz? Bankban biztosabb helye van, mint otthon a kis szekrényben, de te tudod..Aztán majd egyszer betörnek hozzád és a mozgatható kis széfed landol a zsiguliba.. Majd akkor rájössz miért éppen bank való ilyen dolgokra..
2010. dec. 3. 21:24
 5/8 anonim ***** válasza:

valami olyasmit tanultam, hogy egy bizonyos összegig, az állam állja a pénzed BANKCSŐD esetén. Nem gondolom, hogy fél milliárd forintal rendelkeznél. :D Mert asszem annyi, de nem vagyok benne biztos.

Államcsőd nem lesz :D

2010. dec. 3. 21:40
 6/8 anonim ***** válasza:

"A bankban nincs biztonságban, hiszen jön egy államcsőd és elveszik majd az emberek megtakarított pénzét. "

ja államcsőd után otthon lesz 1csomo papirod, amit max tüzelésre tudsz használni, vagy a játékbeteg kedvesed fogja feltörni a széfet.

2010. dec. 4. 16:15
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha már államcsődtől parázol, inkább váltsd át előtte dollárra vagy euróra és úgy vedd ki, azzal tudsz fizetni államcsőd után is :P

Egyébként ha államcsőd lesz, az mint írták, azt jelenti, hogy a forinttal kitörölheted majd.

2010. dec. 5. 16:05
 8/8 anonim ***** válasza:
A pénzed a te zsebedben van biztonságban. Kár a bankba rakni. Nekem is van egy nagyobb összegem és én sem a bankban tartom. Nekem el van "rejtve". Ha széfbe tenném akkor ha valaki betör a házamba biztos a széfet akarná felnyitni.
2010. dec. 5. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!