Szerintetek érdemes belevágni?
Nagy szükségünk lenne saját lakásra, de pénzünk kevés van, szinte reménytelen. Kölcsönt meg nem merünk felvenni a válság miatt. Ahogy keresgéltem a neten, hogy mitévő legyek, találtam ezt az oldalt, ahol ingatlanokat lehet nyerni: [link]
Szerintetek érdemes belevágni egy ilyen licitálásba? Vagy reménytelen? Csak pénzkidobás? De így pénz nélkül is annyira reménytelen... sose lesz lakásunk:-(
Nem fogsz nyerni.
Venni pedig nem tudsz.
De minek is fizetnél súlyos pénzeket egy banknak?
Bérelsz lakást, kevesebb pénzből, mint a kölcsönért.
A karbantartás nem téged terhel.
Ha a szomszéd balhés, túl hangos, akkor elköltözöl.
Ha jó állást kínálnak 100 kilométerrel messzebb, akkor elköltözöl.
Ha nagyobb lakás kellene, elköltözöl.
Magyar betegség, hogy öröklakásban gondolkodnak az emberek, pedig nagy tehertétel a röghözkötöttség.
Én is pont a napokban számoltam ki, hogy kb. az elkövetkezendő 40-50 évben jobban jövök ki anyagilag, ha albérletezem, mintha veszek egy saját lakást.
Kérdező: én azt javaslom, hogy költözzetek albérletbe, 40-50 + rezsiért már egész pofásakat lehet találni. További 40et tegyetek minden hónapban félre. Ha jön plusz bevétel, azt is. Ha már van egy komolyabb tőkétek, mondjuk 6-8 milla, akkor kezdjetek el nézelődni a piacon, és ha találtok valami jót, akkor vegyétek meg. Így sokkal kevesebb hitelt kell felvennetek, sokkal kiszámíthatóbbak a havi költségek (ha valami elromlik, nem nektek kell kifizetni, stb.), nem mellesleg alacsonyabbak is.
Én jelenleg albérletezem, az elmúlt negyedévben a főbérlőnek cirka 150 ezret kellett a lakásra költenie. Elromlott a mosógép, újat kellett venni, csőtörés volt, szerelőt kellett hívni, valamint ki kellett fizetni az alsó szomszéd kárát, mert beázott, és új tűzhelyet is kellett vennie, mert a régit kikötötték, mert nem felel meg az előírásoknak.
Ha a saját lakásunkról lenne szó, ezt mind nekünk kellett volna kifizetnünk, tehát kvázi nyertünk a dolgon 150 ezret.
Üljetek le és számoljatok, hidd el, ki fog jönni, hogy olcsóbb az albérlet, mint a saját lakás.
Kiszámoltam, hogy ahhoz, hogy a 15 mill Ft összejöjjön, (amiből megvehető a lakás 10 mill Ft-ért) 750 db 20.000Ft-os sorsjegyet kell eladni, tehát 1:750 az esélyed így lakáshoz jutni.
Ez az arány nem rossz a LOTTO-hoz képest, igaz, ott sokkal kisebb téttel játszhatsz, kevésbé fáj, ha bukod a sorsjegy árát., itt viszont 749 ember fájó szívvel integethet a 20.000Ft-jának...
Én is számolgattam:
Ha valaki albérletbe megy, számolhat kb 50.000Ft/hó albérleti díjjal+rezsivel élete végéig.
Viszont aki vállalja, hogy 4 évig pl a szüleivel él, közben pedig ezt a havi 50.000Ft-ot befizeti egy Lakástakarék pénztárba, akkor a 4. év végén vehet magának egy kisebb garzon lakást úgy, hogy már csak további 5 évig kell fizetnie a havi 50.000Ft-ot és övé a tehermentes lakás!
A párom szüleinél lakunk, de hamarosan szeretnénk gyereket és gyerekkel már nem maradhatunk, nem férünk el, nem is szeretnénk a nyakukon lógni. Azt látjuk a környezetünkben, hogy gyerekkel nagyon nehéz albérletet találni. Talán félnek, hogy egy kisgyerekes családnak kevés a pénze, nehéz őket kirakni, tönkreteszi a gyerek a lakást.
Meg aztán én elég hontalannak érezném magam életem végéig albérletben.
Azért köszönöm ezeket a válaszokat is.
Ebben az esetben szerintem rakjatok össze pénzt önerőre egy lakáshoz és csak utána tervezzétek a babát.
2-3 év alatt simán össze lehet rakni a beugrót, ha mindketten kerestek és nem kell közben albérletet fizetni.
Ha még nem késő, nehogy beszálljatok!
Üzleti kapcsolatban állok ezzel a bandával és náluk gerinctelenebb, erkölcstelenebb, felelőtlenebb társasággal még nem volt dolgom. Nem fizetik ki a beszállítóikat, tesznek a fejükre.
Undorítóak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!