Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szerintetek érdemes belevágni?

Szerintetek érdemes belevágni?

Figyelt kérdés

Nagy szükségünk lenne saját lakásra, de pénzünk kevés van, szinte reménytelen. Kölcsönt meg nem merünk felvenni a válság miatt. Ahogy keresgéltem a neten, hogy mitévő legyek, találtam ezt az oldalt, ahol ingatlanokat lehet nyerni: [link]

Szerintetek érdemes belevágni egy ilyen licitálásba? Vagy reménytelen? Csak pénzkidobás? De így pénz nélkül is annyira reménytelen... sose lesz lakásunk:-(

2010. nov. 29. 20:21
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Lottózni sem szoktál? Ott sincs sok esély a nyerésre, sajna.
2010. nov. 29. 20:56
 12/20 anonim ***** válasza:

Nem fogsz nyerni.

Venni pedig nem tudsz.

De minek is fizetnél súlyos pénzeket egy banknak?

Bérelsz lakást, kevesebb pénzből, mint a kölcsönért.

A karbantartás nem téged terhel.

Ha a szomszéd balhés, túl hangos, akkor elköltözöl.

Ha jó állást kínálnak 100 kilométerrel messzebb, akkor elköltözöl.

Ha nagyobb lakás kellene, elköltözöl.

Magyar betegség, hogy öröklakásban gondolkodnak az emberek, pedig nagy tehertétel a röghözkötöttség.

2010. nov. 29. 21:02
 13/20 anonim ***** válasza:
akinek amúgy sincs pénze az szerintem jobb ha nem játszik. ennyi erővel elmehetsz egy játékterembe is...
2010. nov. 29. 21:12
 14/20 anonim ***** válasza:
21:02-es örülök, hogy leírtad a véleményed, én is pont így gondolom, de eddig azt hittem csak én vagyok így...mindenhonnan azt hallom, hogy lakás-, házvásárlás...mintha az lenne a legfontosabb...annyira nem mobilisak az emberek...röghöz kötik magukat...nem tudnak élni. Persze, ha nyernék egyet, én sem mondanék le róla, de hogy én több 10évekre vegyek fel hitelt....isten ments....brrrr....
2010. nov. 29. 22:14
 15/20 anonim ***** válasza:

Én is pont a napokban számoltam ki, hogy kb. az elkövetkezendő 40-50 évben jobban jövök ki anyagilag, ha albérletezem, mintha veszek egy saját lakást.

Kérdező: én azt javaslom, hogy költözzetek albérletbe, 40-50 + rezsiért már egész pofásakat lehet találni. További 40et tegyetek minden hónapban félre. Ha jön plusz bevétel, azt is. Ha már van egy komolyabb tőkétek, mondjuk 6-8 milla, akkor kezdjetek el nézelődni a piacon, és ha találtok valami jót, akkor vegyétek meg. Így sokkal kevesebb hitelt kell felvennetek, sokkal kiszámíthatóbbak a havi költségek (ha valami elromlik, nem nektek kell kifizetni, stb.), nem mellesleg alacsonyabbak is.

Én jelenleg albérletezem, az elmúlt negyedévben a főbérlőnek cirka 150 ezret kellett a lakásra költenie. Elromlott a mosógép, újat kellett venni, csőtörés volt, szerelőt kellett hívni, valamint ki kellett fizetni az alsó szomszéd kárát, mert beázott, és új tűzhelyet is kellett vennie, mert a régit kikötötték, mert nem felel meg az előírásoknak.

Ha a saját lakásunkról lenne szó, ezt mind nekünk kellett volna kifizetnünk, tehát kvázi nyertünk a dolgon 150 ezret.

Üljetek le és számoljatok, hidd el, ki fog jönni, hogy olcsóbb az albérlet, mint a saját lakás.

2010. nov. 30. 00:58
 16/20 anonim ***** válasza:

Kiszámoltam, hogy ahhoz, hogy a 15 mill Ft összejöjjön, (amiből megvehető a lakás 10 mill Ft-ért) 750 db 20.000Ft-os sorsjegyet kell eladni, tehát 1:750 az esélyed így lakáshoz jutni.

Ez az arány nem rossz a LOTTO-hoz képest, igaz, ott sokkal kisebb téttel játszhatsz, kevésbé fáj, ha bukod a sorsjegy árát., itt viszont 749 ember fájó szívvel integethet a 20.000Ft-jának...

Én is számolgattam:

Ha valaki albérletbe megy, számolhat kb 50.000Ft/hó albérleti díjjal+rezsivel élete végéig.

Viszont aki vállalja, hogy 4 évig pl a szüleivel él, közben pedig ezt a havi 50.000Ft-ot befizeti egy Lakástakarék pénztárba, akkor a 4. év végén vehet magának egy kisebb garzon lakást úgy, hogy már csak további 5 évig kell fizetnie a havi 50.000Ft-ot és övé a tehermentes lakás!

2010. nov. 30. 10:05
 17/20 A kérdező kommentje:

A párom szüleinél lakunk, de hamarosan szeretnénk gyereket és gyerekkel már nem maradhatunk, nem férünk el, nem is szeretnénk a nyakukon lógni. Azt látjuk a környezetünkben, hogy gyerekkel nagyon nehéz albérletet találni. Talán félnek, hogy egy kisgyerekes családnak kevés a pénze, nehéz őket kirakni, tönkreteszi a gyerek a lakást.

Meg aztán én elég hontalannak érezném magam életem végéig albérletben.

Azért köszönöm ezeket a válaszokat is.

2010. nov. 30. 12:36
 18/20 anonim ***** válasza:

Ebben az esetben szerintem rakjatok össze pénzt önerőre egy lakáshoz és csak utána tervezzétek a babát.

2-3 év alatt simán össze lehet rakni a beugrót, ha mindketten kerestek és nem kell közben albérletet fizetni.

2010. nov. 30. 18:10
 19/20 Veb ***** válasza:
Nem érdemes belefogni.
2010. dec. 3. 22:50
 20/20 anonim válasza:

Ha még nem késő, nehogy beszálljatok!

Üzleti kapcsolatban állok ezzel a bandával és náluk gerinctelenebb, erkölcstelenebb, felelőtlenebb társasággal még nem volt dolgom. Nem fizetik ki a beszállítóikat, tesznek a fejükre.

Undorítóak.

2011. jan. 19. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!