Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A ciganyok az aluljaroban a...

A ciganyok az aluljaroban a telefonos businessel mit akarnak?

Figyelt kérdés
Akik azt mondjak, hogy teljesen legalis es 10 000 forintot kereshetek vele (egyes jolelku ciganyoknal 20 000-t is). Termeszetesen soha nem mentem bele, de kezdek kivancsi lenni ra, hogy megis mit akarnak tolem.
2010. nov. 28. 00:27
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Emlekeim szerint azt kerdeztem, hogy aluljaroban (Nyugatinal es Blahanal talalkoztam veluk eddig) allnak a cigok es leallitanak, hogy "akarsz 10 000 forintot keresni? van egy uzlet, teljesen legalis, telefont kellene venni, blablabla". NEKEM kellene megvenni a telefont, es elvileg kapnek erte 10 000 forintot. Ennyit tudok.
2010. nov. 28. 11:47
 12/13 anonim ***** válasza:
Csalás, semmi egyéb, kell a moréknak karácsonyra a pénz.
2010. nov. 28. 14:52
 13/13 anonim válasza:

Pont erre gondoltam.

Mint minden jó átverő szöveg, ebben is van egy kis igazság. Az emberek nagy része hallott már arról, hogy a szolgáltatók a feltöltőkártyás telefonokat olcsóbban adják, mint a gyártó a függetlent, hogy így fogjanak új ügyfeleket. Erre élelmes emberek kitalálták, hogy vesznek telefont feltöltőkártyásan, függetlenítik, és eladják drágábban. Ezért is korlátozzák a szolgáltatók, hogy ki mennyi telefont vehet (pl. egy személy egy évben csak egyet). Erre azt találták ki, hogy felbérelnek embereket, akik megveszik a telefont és azonnal lepasszolják az ügyeskedőnek, mérsékelt tiszteletdíj ellenében. Annó én is csináltam ilyet egy srácnak, 1000 Ft-ot kerestem vele.

Szóval ha ez létezik és működik, akkor hol az átverés? Hát ott, hogy a szolgáltatók nem engednek annyit a feltöltőkártyás telefonok árából, hogy megérje 10000 Ft-ot fizetni a vásárló ügynöknek. 20e-t meg pláne nem, egyszerűen nem jön ki az olcsó telefonok esetében max pár ezer forintos kedvezményből. Meg egyáltalán, miért fizetnének ennyit, ha 1000 Ft-ért is találnak rá embert? Ezért én arra gyanakszom, hogy ez csak mézesmadzag, amit elhúznak az orrod előtt, hogy a kapzsiságod erősebb legyen, mint a gyanakvásod, bemenj a szolgáltatóhoz, megvedd a telefont 5-10-15e forintért, majd amikor már benne van ennyi pénzed, és ott állsz a cigány előtt, hogy na most akkor kérem a 15-20-25e forintomat, akkor jön a cigány a szöveggel, hogy el kell vinnie a főnöknek, és mindjárt jön a pénzzel. Ekkor te már érzed, hogy behúztak a csőbe, de még mindig ott a remény, hogy igazat mondott a cigány és jól jössz ki a dologból. Tehát vagy elsétálsz a frissen vásárolt telefonnal, amire valszeg nincs szükséged (a cigány ekkor nem vesztett semmit, csak azt a pár percet, amíg veled beszélgetett), vagy odaadod neki, és ott ácsorogsz az aluljáróban, várva a cigányt... aki persze nem jön, mert valsz már régen lepasszolta a telefont valami boltban, vagy tényleg van egy függetlenítős embere, aki egyúttal valszeg át is írja a telefon IMEIjét, hogy letiltatni se tudd. A cigány boldogan zsebrerakja a telefon eladásából származó pénzt, és másnap már egy másik aluljáróban vadászik balekra.

2010. nov. 28. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!