Szerintetek ez igaz?

Figyelt kérdés

[link]

Ha licitálok tényleg megszerezhetem ezt a laptopot 300.000 Ft-al olcsóbban????????

Nekem nem tűnik valami reálisnak...:S

2010. nov. 25. 10:22
 1/8 anonim ***** válasza:

Vigyázz az ilyen oldalakkal!!

Természetesen nem fogod megkapni 300eFt-al olcsóbban.

Ha valakinek kell egy ilyen laptop, akkor annak az is jó ha már 20eFt-al olcsóbban megkapja.

A bolti ára ennek szerintem 317eFt, szóval valószínűleg 290eFt-ig el fog menni a licitálás.

Ráadásul sokan csinálják azt, hogy azért veszik meg, hogy aztán drágábban eladhassa. Szóval nekik szintén megéri megvenni 10-20 ezerrel olcsóbban.

És ebből következik, hogy néhány ember addig licitál egymásra, míg az ára eléri az éppen kifizethető szintet, ami közel lesz a bolti árhoz.

2010. nov. 25. 10:34
 2/8 A kérdező kommentje:

Nekem még az is gyanús, h. egyszerre fizetni kell. Miért nem lehet mondjuk amikor kihozza a posta a megnyert árut?

Vagy ezek a licitálós oldalak mind így működnek?

2010. nov. 25. 10:35
 3/8 anonim ***** válasza:

Itt pedig "bidet" kell venni meg ilyen hülyeségek.

A külföldi licitálós oldalak, mint az Ebay és társaik, teljesen megbízhatóak és korrektek. Ott is előre kell fizetni paypal-on, de a paypal autómatikusan biztosít téged, hogy ha nem kapod meg az árút, akkor visszafizeti a pénzedet. Én is kaptam már vissza így pénzt.

Viszont a magyar licitálós oldalakat messzire kerüld el!!!

Mindegyik lehúzós, átverős stb...

A vaterával is rengeteg a probléma, mert hemzsegnek rajta a simlisek!! Magyarországon csak normális internetes boltban készpénzes személyes átvétellel szabad vásárolni! Vagy csak ismert(igazi üzlethelységgel rendelkező) bolthálózatnál szabad előre fizetni! De ezek meg is adják a készpénzes vásárlás lehetőségét is.

2010. nov. 25. 10:43
 4/8 A kérdező kommentje:
Megnéztem az ebay-t, de már ennek is van magyar verziója. Akkor az u.annyira megbízható mint mondjuk a .com-os?
2010. nov. 25. 10:48
 5/8 anonim ***** válasza:

Rengeteget vásárolok interneten, és általában 20-30%-ot lehet megspórolni azzal, hogy amit a boltban látsz, azt kinyomozod az interneten, hogy hol a legolcsóbb.

Ilyen értékesebb dolgot, pedig csak magyar(garancia miatt) üzletben veszek. Még így is lehet spórolni 20-30eFt-ot!

Az ebay-en max. 20eFt-ig vásárolgatok. De ott pl. amit megveszek 5eFt-ért, azt itthon 15eFt-ért árúlják.

Egyszer vettem FullHD kamerát a német Amazon.de-n, mert az is megbízható és olcsó volt, viszont meg lennék lőve ha garanciális probléma lett volna vele...

Most netbook-ot vettünk, teljesen normális boltban, amit a neten találtam és 20eFt-al olcsóbb volt mint máshol.

2010. nov. 25. 10:49
 6/8 A kérdező kommentje:
Értem:) Akkor majd jobban körbenézek, köszi.
2010. nov. 25. 10:51
 7/8 anonim ***** válasza:

Ez a magyar ebay szerintem hülyeség! Használhatatlan.

Én csak a .com-ost használom, és amikor kilistáztam a keresett dolgot, akkor be kell állítani, hogy price+shipping:lowest és beállítani Hungary-t. Akkor kiírja hogy szállítanak-e ide és mennyiért.

2010. nov. 25. 10:52
 8/8 anonim ***** válasza:

De mint mondtam:

Külföldről csak olyan összegben rendelj, ami nem fáj ha mert nincs szervíz garancia stb...

Itthon pedig csak olyan helyről, ahol van személyes átvétel opció, mert akkor az valószínűleg nem átverős oldal.

Bár pl. az Alexandra.hu könyváruházban valamiért nincs személyes átvétel, de arról azért tudja az ember hogy nem átverés.

2010. nov. 25. 10:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!