Látta vki kb.2 hete a TV2-n a Naplót, amiben a siralmas nyugdíjról volt szó? Ezzel kapcs-ban kérdeznék, részletek lent.
A magánnyugdíj segít annyiban, hogy nem vagy az államnak kiszolgáltatva a teljes nyugdíjaddal kapcsolatban. Az állam mondhatja egyszerűen azt, hogy "bocs, nincs pénzem x tízezer Ft nyugdíjra, csak annak a felére, sorry", míg a magánnyugdíjpénztár esetén láthatod, hogy az életed során mennyit tudtál felhalmozni. Az utóbbi egyébként azért is jó, mert bátorít a szabályos adózásra (hiszen ha több adót fizetsz, több megy a nyugdíjalapodba is). Tehát az állami nyugdíj egyáltalán nem garancia.
És természetesen emellett is érdemes megpróbálni előtakarékoskodni... ha van rá lehetőség.
Attól függ hány éves vagy! Ha elég fiatal vagy és takarékoskodsz, talán ki tudod egészíteni annyira a nyugdíjadat, hogy megélj belőle ( ha közben nem emelik 80 évre a határt), ha idősebb vagy akkor a magánynyugdíjaddal kiegészítve sem kapsz túl sokat, megélni abból sem fogsz (csak ha a mostani kereseted 500 e Ft, ha alacsony fizetésed van akkor a nyugdíjad pont az éhenhaláshoz lesz elég.
Ezért keresek most én is olyan lehetőséget amiből még tudok olyan megtakarítást kihozni, (49 éves vagyok) hogy ki tudjam fizetni a rezsimet és még kajára is maradjon.
Szerencsére ajánlottak egy lehetőséget, csak élni kell vele tudni. Én most ezt tekintem egy "jelnek", hogy amikor kiderült ez a nyugdíjügy, ajánlottak egy nyugdíj-előtakarékossággal kapcsolatos üzletet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!