Hogyan jelentsem fel?

Figyelt kérdés

Szóval 2010. szeptemberében rendeltem egy telefont vateráról 40 000 Ft értékben amit előre utaltam.( nem csak én kb 6-7en még rajtam kívül)

A szállítással gondok voltak tartottam a kapcsolatot az eladóval viszont mikor a pénz visszautálásáról volt szó (mindenki ezt választotta) az eladó csak hitegetett.

Írt sokmindent, pl személyi kölcsönt vett fel, egy hét múlva azt írta hogy még most érkezett meg neki,(kb másfél hete) azóta semmi hír a pénzről!

Hiába hívom ki van kapcsolva, hiába irok emailt nem válaszol. Fel akarom jelenteni a rendőrségen ahogy azt már a többiek is tették!

Ki mit tud ajánlani hogy kell az ilyet intézni?

2010. nov. 18. 19:29
1 2
 1/13 anonim válasza:
100%
Hát először érdeklődj a vateránál, hogy mi ilyenkor a teendő, ők tudnak ebben segíteni.
2010. nov. 18. 19:41
 2/13 anonim ***** válasza:
54%
Vagy írásban teszel feljelentést vagy személyesen bemész és jegyzőkönyve mondod. A lényeg, hogy ismeretlen tettes ellen kell megtenni a feljelentést. Egyébként nem biztos, hogy ez bűncselekmény.
2010. nov. 18. 19:41
 3/13 anonim ***** válasza:
83%

Mész a rendőrségre és feljelented csalásért.A jegyzőkönyvbe mondod, hogy tudomásod van arról, hogy a feljelentett több ugyanilyen csalást is elkövetett.

Nem ismeretlen tetteses bűncselekmény, amikor nevét-címét tudod a tettesnek.

Az e-maileket remélem nem törölted végleg a gépedről, a levelezés segítség a rendőrségnek.

Jótanács: ne hagyd magad lerázni!

.

2010. nov. 18. 19:51
 4/13 A kérdező kommentje:

Már a vatera írta hogy tegyünk feljelentést. Több társam már megtette. Egyébként nem bűncselekmény?

Jó hát akkor majd én is hírdetek valamint beszedek jó sok pénzt aztán megmondom hogy még se tudom behozni és megmarad nekem a lóvé? Szerintem ha ez nem bűncselekmény lenne minden ember ezt csinálná :)

2010. nov. 18. 19:53
 5/13 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem a fogalomzavart oszlassuk el először!!Nem a Vaterátol rendeltél, mert a Vatera nem ad el és nem is vesz semmit.A Vatera közvetit az eladó és a vevő közt.Mivel nem kereskedő hanem aukciós oldal--de ezt jól tudod Te is!!

Irj a Vaterabiztonsag.com-ra egy levelet,ments el minden levelezést és azt is csatold a leveledhez és Ők teljes mértékű és kimeritő választ fognak adni a kérdéseidre!!Persze tudom hogy szivás ha lenyulják az embert,de talán Te is kicsit részes voltál.

Ha megtennéd hogy belinkeled ide azt az oldalt amin leütötted a terméket akkor bővebben is tudlak tájékoztatni-persze ha van annyira fontos Neked.

2010. nov. 18. 19:53
 6/13 anonim ***** válasza:
88%
Látom egyszerre irtunk a kérdezővel,ilyenkor jó lenne ha kb.2percig lehetne szerkeszteni amit irtunk!!Jól mondom?
2010. nov. 18. 19:55
 7/13 A kérdező kommentje:

[link]

Itt rendeltem a telefont.

2010. nov. 18. 19:56
 8/13 anonim ***** válasza:
Azért szoktak ismeretlen tettes ellen tenni feljelentést még akkor is ha ismert az elkövető, hogy a bűncselekmény hiányában történő megszüntetés esetén ne tehessen hamis vád miatt feljelentést.
2010. nov. 18. 20:07
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom hogy lehettél olyan naiv hogy minusz négy értékeléssel-vagy akkor még talán 0-ástól leütsz terméket és csodálkozol hogy megpattant?

Az új törvény szerint a csalás ténye megáll huszezer alatt is,úgyhogy nyomtasd ki a terméklapot ,a levelezéseket ,tehát mindent amivel az állitásodat és befizetésedet tudod igazolni és ballagj be a rendőrségre ahol fölveszik a följelentésedet.Sajnos pénzt nagyon valószinű hogy soha nem fogsz látni,mert tuti hogy nem Te leszel az első akit átvert.

Sajnálom hogy nem tudtam jó hirt mondani.Gondolom a tanulságod megvolt belőle.

2010. nov. 18. 20:13
 10/13 A kérdező kommentje:
Értem. Akkor lesz egy feljelentés. Közbe már keresem merre lakik. Annyit tudok hogy Csongrád megye. Esetleg Szeged. HA meg lenne a lakcíme akkor nem lenne gond. Azért köszi!
2010. nov. 18. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!