Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Amazon. De mennyire biztonságo...

Amazon. De mennyire biztonságos? Rendeltél már onnan valamit?

Figyelt kérdés
Amúgy nem találtam a fizetési módokat. Csak bankkártyával lehet online? És ha igen, ez megbízható? Mármint nem vagyok egy nagy számítástechnikai zseni, de... Ha mondjuk elküldöm a bakszámlaszámot stb. nem élhet vissza vele senki? És ha egy vírus van a gépemen, amiről nem tudok - és esetleg a vírusirtó sem ismeri fel?
2010. nov. 17. 20:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
Én soha nem veszek "netről" semmit. Egyrészt mert rohadt sok pluszköltséget felszámolnak, másrészt mert az ilyen oldalak elég nagy százaléka szarkamu, arra megy ki, hogy megszerezzék a banki adataidat...aztán másnap egy fillér sincs a számládon.
2010. nov. 17. 20:55
 2/11 anonim ***** válasza:
85%

Első válaszadó írd már meg hogy a bankszámlaszámomból ugyan hogy tudnák a pénzem is leszedni?:D

Ennyi erővel alapítványok bankszámláját is le lehet csapolni ha tudod a számot?:D

Ugyanmár.

Amazonban nem vagyok jártas, de én sokszor vásárolok neten(sokkal olcsóbban mint boltokban, épp azért mert míg egy bolt fenntartása pénzbe kerül, addig a netes vásárlásnál nem "fizeted meg a bemutatótermet".

Ha bizonytalan vagy akkor válaszd a paypal fizetést, így ha nem kapod meg az árút akkor vissza tudod kérni a pénzed.

2010. nov. 17. 21:26
 3/11 anonim ***** válasza:
0%

Hidd el, egy hozzáértő hackernek kemény 30 perc is elég hozzá. Olvasgass utána az interneten - én megtettem.

Neten soha semmit.

2010. nov. 17. 21:27
 4/11 anonim ***** válasza:
75%

MasnaposHegyoldal szerintem arra játszik, hogy minél több helyen, minél hülyébb válaszokat adjon. Gondolom negatív rekordot akar beállítani a hasznos válaszok tekintetében.

Az Amazon egy nagy, komoly webáruház, teljesen megbízható.

Én az Amazon.co.uk-ról rendeltem már többször is DVD-t, volt amikor a 2. munkanapon már itt volt a UK-ből, nem is tudom hogy voltak ilyen gyorsak.

2010. nov. 17. 22:34
 5/11 anonim ***** válasza:
0%

Ehhez képest az én válaszaim tartalmazzák a legtöbb igazságot :) Mutatja ezt az is, hogy aki nem bírja lenyelni az igazságot, az helyből lepontoz. Hja, fájdalmas dolog is...

Az egy dolog, hogy az Amazon megbízható, az meg egy másik, hogy ha nem muszáj ,nem neten vásárolok. Arról meg, hogy egy megszerzett bankszámlaszámmal mennyi csúnya dolgot lehet művelni, nem tartok kiselőadást...ha ilyen okos vagy, alapból tudnod kellene.

2010. nov. 17. 22:56
 6/11 anonim ***** válasza:

Bankszámlaszámmal semmilyen visszaélést nem lehet csinálni, egyébként pedig bankszámlaszám megadásával sehol sem lehet fizetni a neten, meg sehol sem.

(Pl. az összes magyar cég bankszámlaszáma nyilvános adat, szóval nem nagy mutatvány megszerezni)

2010. nov. 17. 23:10
 7/11 anonim ***** válasza:
0%
Hála az égnek, kevés olyan ember van, aki ért hozzá, de nagyon is megoldható. A nagy számok törvénye alapján gyakorlatilag csak a véletlenen múlik, hogy mikor jut be valaki a számládba (a Beyond Belief egyik epizódjában konkrétan be is mutatták, hogy juthat be az ügyeskedő valakinek a számlájára és végezhet tranzakciót). Nem egy bűnbanda van,akiknek ez a fő bevételi forrásuk. A helyedben én nem adnám meg a bankszámlaszámom sehol sem,de ti tudjátok...én szóltam...
2010. nov. 17. 23:20
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Másnapos hegyoldal,én csak nevetek rajtad.

Mondjuk akkor miért küldenek a bankok bankszámlakivonatot? Sima levélben? És ha kilopják a postaládából?:O

Egyébként utána olvastam, az ilyen visszaéléseknek egy alapja van, az pedig általában a felhasználókból ered.

Mert nem adunk meg pin kódot, sem ebank jelszót, se semmit.

Például egy netbankos átutaláshoz az én bankom kér: Belépő kódot, oké ezt kijátszák valahogy, aztán küld SMS ben az én számomra egy kódot. Ezt már nehézkes megadni, és küld még egyet ha jóvá akarom hagyni a tranzakciót...

HA valaki annyira hackerkedni akar, akkor nem nálam kezdi, hanem mondjuk a rengeteg cég számlaszámával, ami mind-mind fentvan a neten.

Miután javasoltad és utána olvastam sem találtam olyan helyet, ami azt írja hogy veszélyes megadni BANKSZÁMLASZÁMot, de kérlek ha találsz hiteles linket, akkor másold már be:)

2010. nov. 18. 09:11
 9/11 anonim válasza:

Ha már itt tartunk egy kérdés. Mi van a bioztonsági szoftverek virtuális billentyűzeteinek használataival?

(de persze abban igazat adok, hogy ne adj meg pinkódot, ergo mi van a 3 számjegyes dombornyomott kártyás opcióval?) mert én már teszem hozzá vásároltam neten de, hogy azt a kártyát csak arra használom és akkor töltök rá az is biztos (sőt még a megszűntetésén is gondolkodom mert annyira nem vagyok nagy netes vásárló én sem)... azt már viszont nem tudom, hogy minuszba leterhelhetik-e úgy ha nincs rajt hitelkeret és nem otp-s.. amúgy egy tanács - csinálj mindig mindent úgy, hogy a különböző fajta vírusok stb ne tudjanak szinte semmit kezdeni veled és a kódjaiddal és akkor biztonságban érezheted magad... mindig meg kell tenni a szükséges óvintézkedéseket. "gondolkodom tehát vagyok"...

2015. jún. 12. 05:40
 10/11 anonim válasza:
bocsi a virtuális billentyűzet is bukó ezt most olvastam mondjuk érthető, hogy ők is gondolnak rá:D... "A CITI virtuális billentyűje sem sokat ér, az újabb keyloggerek minden egérkattintásnál csinálnak egy printscreen-t is, pont a képernyő-billentyűzet miatt."....
2015. jún. 12. 06:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!