65000Ft ból egy egyedülálló meg tud élni?
Ha meg lehetne, már rég külön élnék a szülőktől. Ha a házra törlesztést is fizet az ember, akkor kétszer ennyiből sem megy.
Ki van zárva, max akkor, ha a ház teljesen tehermentes, kicsi, télen fázol, spórolsz mindennel és alig eszel.
Ha pl. egy 40 m2 körüli házat nézünk, annak is van havonta 15-20 ezer a rezsije (pláne télen), ha nagyon óvatosan költekezel, a havi kaja akkor is megvan legalább 18 ezer. Aztán még gondolom munkába is jársz valahogy, az is pénz (hacsak nem laksz olyan közel, hogy gyalog v. biciklivel tudsz járni). Egyéb ilyen-olyan költségeket is belevéve... szerintem esélytelen. Legalább is élni, szórakozni tuti nem marad semmi pénz, akkor meg nincs értelme. Ne azért élj, hogy dolgozz mint egy zombi...
10.05 vok
Hát tényleg nem mindegy hogy akár néha tudsz máshol enni,az is nagy segítség.Az biztos hogy ennyi pénz nagyon jó indulattal is egy főnek csak az alapokra elég ahogy már írtam,de ha kell valami pl. ruha,cipő,gyógyszer,vagy elromlik valami otthon na akkor már kétlem h elég és ilynekor csúszik el az ember anyagiliag sokszor.
Én grafikusként kerestem ennyit-15 óráztam gyakran! Ez baj itt!
Ráadásul rengeteget tanultam hozzá, tehetséges is vagyok, kellett külföldi munkákat, megrendelőket keresnem, mert egyszerűen élhetetlen ez az ország!
Mióta kijárok dolgozni-vagy neten intézem és vannak külföldi megrendeléseim, többszörösét keresem, kötetlen munkaidőben....És nem ér lehúzás állandó jelleggel.
Bocsánat az offért! Csak kikívánkozott...
Amúgy meg tudtam élni ilyen összegből, csak szegényesen.
10:27
Sajnos ebben igazad van. Lásd orvosok is...
Hol? Milyen költségű lakásban? Milyen közlekedési módon?
Budapesten nem, akárhogy is számolok. (több személy /lakás esetén megoszlanak bizonyos költségek, 1 főnél nem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!