Hogyan juthat lakáshoz egy egyedülálló ember, aki nem keres sokat és nem is fog örökölni?
pesten jelenleg egy kb. 30 nm lakást lehet venni használtan gázfűtéssel(!!!) olyan 5-5,5 millió forinttól.
erre az új szabályok szerint kell kb. 1,4 millió önrész, ha forint alapon veszed. a maradék kb. 4 millióra, forint hitel esetén jelenleg 18 évre felvéve kb. 38e a havi törleszőrészlet (teljes hitelfedezeti védelem +3e) (CIB)
hogy ezt megkapd, ahhoz kell kb 95-100e havi nettó fizetés.
T. utolsó!
Akkor talán célszerű lenne annak az országnak a pénzén tanulni, ahová készülsz.
T 17:06. ! A saját pénzemen tanulok,mert költségtérítést fizetek!
Amúgy az állam kevesebbet költ egy államilag támogatott egyetemistára(jövendőbeli orvos,92ezres kezdő fizuval,jövendőbeli tanár stb),mint egy börtöntöltelékre.
Jah és akkor gondolom Te hazaküldöd Erdélybe az orvosokat,meg az ápolókat,mert román pénzen tanultak.
Emlékezzél,mivel kecsegtettek,hogy miért lesz jó nekünk az EU-ban:nyithatsz cukrászdát Bécsben,szabad munkavállalás,stb.Én csak ezzel élek,ha már egyszer EU-s állampolgárrá lettem.Más meg a szlovák rendszámmal él.
Még egyszer:saját pénzemen tanulok,egy fillérrel nem támogatja az állam a diplomámat,miközben én is fizetek adót ennek az államnak,mielőtt leingyenélőznél(és valamiből vissza is kell fizetnem a diákhitel kamatait,mert itthoni fizuból,milliós tartozásból nehéz ám kezdeni az életet).Innentől kezdve én is ugyanúgy teszek,ahogy a fent említett ápoló,aki beköti Neked ellenkezésed nélkül(mert a szemét nem itt tanult)az infúziót.Ha itthon szerzek jogsit,erkölcstelen,azzal Berlinben taxizni?
Tudom, több, mint 11 éves kérdés, de nézzétek meg ma mi a helyzet. 2010-re még volt is egy nem kis áresés az ingatlanpiacon (20%-40% körüli a válság előtti árakhoz képest). Mikor lehetett olcsón venni lakást, ha nem akkor?
Azóta már 4x-es, de van, ahol 8x-os ingatlanárak vannak. Az ingatlanpiacon mozgó ingatlanok 3/4 része már befektetők kezében van és ők még az átlagáraknál is drágábban adják el. Az ingatlanállomány "normálisabb árazású" 1/4-ére meg licitálnak a CSOK-osok és a befektetők.
Olyan infláció van és lesz, hogy az átlagember elsődleges gondja lassan az lesz, hogy mit egyen. Nem az, hogy ingatlant vegyen. Egyre több dolog válik luxussá, ami addig teljesen átlagos volt.
A 2008-as válságból tanulva, mostanra, 2021-re máshogy b@sztuk szét a gazdaságot. Szinte semmiből nincs már elég (se földből, se ingatlanból, se építőanyagból, se nyersanyagokból, se elektronikából, stb.), ez egyenlő a gyorsan emelkedő árakkal minden téren.
A java még így is hátra van. Jövőre már valószínűleg várják a tőzsdei összeomlást a bolygó legnagyobb befektetői. Legalábbis erre enged következtetni, hogy idén már többet adtak el, mint vettek a tőzsdén ezek a nagybefektetők (Goldman, Graham, Templeton, Lynch, Soros, Buffett).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!