Heti szinten 35-40 darab tojás esetén kell őstermelőnek lenni, vagy elég sima magánszemélyként eladni?
Figyelt kérdés
Ugye a háztáji felesleget adnám el, ami egy hétre kijön ennyire, viszont értékre abszolút nem a haszonszerzés a fő ok, csak az állomány kissé el lett szaporodva és nekem nincs szükségem ennyire. Volt erre egy jövedelmi 200 ezres küszöb, valamint 600 ezres bevételig adómentes. Azonban nem tudom, ez esetben mi, merre, hiszen lényegében a heti egy eladás nem tudom mennyire számít-e alkalminak és tartósnak, vagy hogyan kell ezt értelmezni háztáji esetén, hiszen ha terményfelesleg lenne, az is egy adott ideig tartós, folyamatos lehet, a tojás, tej esetében is például egyfajta rendszeresség van, de nem tekinthető számottevő bevételnek sem, nem, hogy jövedelemnek. Nagyjából pár tojásom marad és ebből veszem a takarmányt nekik, de jóval bolti ár alatt adom el.ápr. 16. 16:46
1/3 anonim válasza:
Én úgy tudom el adhatod magán személyként is
2/3 anonim 

válasza:

Ha beleférsz az évi 200 ezres keretbe, igen. Felette már üzletszerű tevékenység.
3/3 A kérdező kommentje:
Persze 200 ezres bevétel sem jön belőle össze, nemhogy jövedelem... Viszont most van belőle és várhatóan lesz is. Csak valahol volt taglalva, hogy háztájit el lehet így adni, de ne legyen rendszeres, hanem alkalomszerűen. Mondjuk ez konkrétan nincs meghatározva, de józan ésszel, most lehetne ez adott gyümölcs is, azt meg csak éréskor lehet így eladni, de akkor minden nap... az is tekinthető rendszeresnek egy ideig Enyhén szólva is bonyolult az egész rendelet vagy törvény erre. Nem célom minél drágábban adni, jóval bolti ár alatt adom és az állományt se növelem tovább, csak most a keltetés jól alakult és sok tyúk lett belőle. Alkalomszerűsíteni meg az állag miatt nem lehet, hisz romlandó egy idő után. Nyilván nem százezres tételekben adok el, valamint megy a pénz takarmányra, szalmára, stb amiből a "jövedelem" a hónap végén nagyon maximum pár ezer forint összesen.
ápr. 18. 09:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!