El tudom-e adni a piacon mindenféle vállalkozói háttér nélkül (őstermelő igazolvány, stb.) mint magánszemély, a kertben termett zöldségekből kis mennyiségű felesleget, meg a tavasszal felszaporodó tojásmennyiséget? Adózni kell-e utána, és hogyan?
Figyelt kérdés
#tojás #piaci árúsítás
2020. nov. 25. 07:40
1/4 anonim válasza:
Szerintem nézz utána egy kicsit jobban az őstermelő mibenlétének, ugyanis azt pont arra találták ki, hogy ha termelsz egy kis felesleget, akkor azt adómentesen el tudd adni. Nem kell vállalkozás az őstermelőhöz.
Ha vidéken élsz, akkor a falugazdásznál érdeklődj.
2/4 anonim válasza:
Egyetértek az 1-gyel,miért nem akarod az őstermelőit?
Én idén váltottam ki, nagyon meglepődtem, sokkal egyszerűbb vot, mint gondoltam.
3/4 A kérdező kommentje:
Értem, és köszi a válaszokat. Én arra lettem volna kíváncsi, hogy ha többet tojnak a tyúkok, akkor kiállhatok-e a piacra? Őstermelőivel kell-e nyugtát adnom, és adóbevallást készítenem?
2020. nov. 26. 17:27
4/4 anonim válasza:
Bakker, nem hiszem el, hogy nem vagy képes beírni a google-ba, hogy őstermelő, meg őstermelő adózása.
Azt is leírtam, hogy kis mennyiséget adómentesen eladhatsz.
Itt is le van írva elég szépen:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!