18 évesen milyen segélyt/támogatást vehetek fel?
Figyelt kérdés
Egy két hónap múlva 18 leszek és itt Magyarországon járok gimiben de anyukám Németországban dolgozik és él a testvéreimmel. Onnan kapjuk a gyerek pénzt ami megszűnnik utánam miután 18 leszek ezért anyának kisebb keretből kell majd engem és a testvéreimet támogatnia emiatt azon gondolkozik, hogy hétvégén mellékállást vállal amellett hogy heti öt napban 12 órázik viszont szívbeteg és a mostani felállást is alig bírja. Az egyik testvérem 13 őt azért a bátyám skizofrén őt meg azért kell támogatni, nyári munkát nem tudok vállalni mert nekem is nagyon gyenge az egészségem, kb mindenhonnan elküldenek amikor elmondom hogy hetente beteg vagyok. Most vagyok 11.es és az érettségit mindenhogy megszeretném szerezni de ilyen felállásba vagy anyukám megrokkan a munkában vagy abbahagyom az iskolát és én is kimegyek dolgozni viszont így szinte minden álmom elúszna ezért azt szeretném megkérdezni hogy esetleg tudtok bármilyen fajta támogatásról amit meglehetne igényelni ilyen esetben? Vagy bármilyen alternatíva vagy pénzkeresési lehetőség ami flexibilis az egészség/hiányzás szempontjából.tegnap 20:02
1/7 anonim 

válasza:

Egyetem/ főiskola, diákhitel, felsőfokú iskolában szociális ösztöndíj.
2/7 A kérdező kommentje:
Esetleg olyan amit még középiskola alatt fel lehet venni? Mert még egy évem vissza van és örülök ha még a 11.et betudom fejezni ha bírjuk anyagilag, 12.et már nem tudnám végig csinálni plusz segítség nélkül. A diákhitel korhoz vagy iskolához van kötve?
tegnap 20:52
3/7 anonim 

válasza:

Aha, és ha diákmunkát nem tudsz vállalni, akkor mit fogsz csinálni a suli elvégzése után?
5/7 A kérdező kommentje:
Igazából nem tudom, de nem diákként teljes munka időt keresve több lehetőségem lenne. Persze ezek ilyenek h takarítás pl, szval nem a legmegerőltetőbb dolgok viszont itt még onnan is elküldenének. Meg így ott lennék ahol betegbiztosításom van tehát nem ellátás/gyógyszerek nélkül kellene kiülnöm a betegségeket szval az is javítana a helyzeten.
ma 05:29
6/7 anonim 

válasza:

7/7 anonim 

válasza:

Az azért durva, hogy még a középsulit sem fejezi be valaki, de már most tudja, hogy dolgozni nem akar csak segélyen élni.
Ha nem vagy leszázalékolva, kérdező, akkor dolgozni kell, ha pénzt akarsz. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!