Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Átmeneti segélyt se kaphatok?

Átmeneti segélyt se kaphatok?

Figyelt kérdés
Szüleimmel élek, leszázalékolt vagyok, nem kapok sehonnan semmi jövedelmet, azt ajánlották ,hogy kérjek az önkormányzattól segélyt (rendkívüli település támogatás), de ez sem jár állítólag, mert be kell vinnem a szüleim jövedelem igazolását, de miért kell amikor már nem vagyok kiskorú? (28/F) Pár évvel ezelőtt nem kellett semmi ilyesmi. A családsegítőbe azt mondták,hogy nem kell hozzá ez, és járna. Mi az igazság? Csak a c..ányoknak jár minden?

2015. okt. 7. 10:40
 1/7 anonim válasza:
79%
Azt kell mondanod hogy egyedül élsz egy háztartasban tehat nem a szüleiddel. Egy lakcímmen laktok, de külön háztartásban és ekkor nem kell.
2015. okt. 7. 10:49
 2/7 anonim ***** válasza:
23%

Csak akkor jár ha egyedül élsz. Ha családdal,akkor az össz bevételt (fizu,nyugdíj,segély,GYES,...) összegét nézik és ha az X összegnél magasabb elhajtanak.

Igen,ha cigónak mondanád magad,az segítene.

2015. okt. 7. 11:01
 3/7 anonim ***** válasza:
31%
1 háztartásban az 1 főre jutó jövedelem alapján megy ez (életkortól függetlenül). Azt, hogy ebben lehet-e hazudni, ahogy az 1 írja, nem tudom, nem hiszem. Az összes jövedelem osztva a személyek számával - X érték alatt kell hogy legyen (nem tudom, mennyi most az X, talán valaki)
2015. okt. 7. 11:56
 4/7 anonim ***** válasza:
16%
Megnézik ki van arra a címre bejelentve, nem nagyon lehet kamuzni.
2015. okt. 7. 11:57
 5/7 anonim ***** válasza:
90%

Nálunk (BP) egy segély megítélése előtt kijönnek környezettanulmányra.

A jövedelem igazolás azért kell, mert az 1 főre eső jövedelmet nézik.

Nem vagy jogosult rehabilitációs ellátásra sem?

"Ki jogosult rehabilitációs ellátásra?

Az a személy, akinek az egészségi állapota a komplex minősítés alapján 60 százalékos vagy kisebb mértékű és aki a kérelem benyújtását megelőző

- 5 éven belül legalább 1095 napon át,

- 10 éven belül legalább 2555 napon át vagy

- 15 éven belül legalább 3650 napon át biztosított volt

- keresőtevékenységet nem végez és

- rendszeres pénzellátásban nem részesül, továbbá

aki rehabilitálható és

- akinek foglalkoztathatósága rehabilitációval helyreállítható, és egészségi állapota 51-60% közötti (B1 kategória),

- aki tartós foglalkozási rehabilitációt igényel és egészségi állapota 31-50% közötti (C1 kategória)."

2015. okt. 7. 15:17
 6/7 anonim ***** válasza:
Az 1-es jól írja. Kell írnod egy nyilatkozatot, hogy a szüleiddel egy lakcímen, de külön háztartásban élsz. Ez nem család, mikor én gyermekvédelmi kedvezményt igényeltem, akkor az ügyintéző mondta, hogy így kell csinálni. Plusz, kellett a szüleimtől egy nyilatkozat, hogy szívességi lakáshasználó vagyok, mivel ugye nem az én tulajdonom a ház. Ezeket mind csatolta a kérelemhez, úgyhogy ez nem csalás, ezt így kell. Az már más tészta, hogy egyéb más ok miatt nem kaptam meg a kedvezményt. Még majdnem ki is röhögtek, hogy mit akarok. Egyszer szorultunk meg, egyszer akartam kérni valamit, de azt sem és igazad van, a cigányoknak minden jár.
2015. okt. 7. 21:35
 7/7 anonim ***** válasza:
6-os vagyok, család helyett csalást akartam írni.
2015. okt. 7. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!