Miért nem megy jól semelyik vállalkozás amelyik az állam kezében van?
Tudnék én is politizálni, de most ezt teljesen politikától független kérdezem. Nem csak most, korábban is ezt a hanyatló tendenciát mutatta szinte kivétel nélkül az összes állami cég.
Nem tudnak a saját lábukon megállni, mindig tömni kell bele a pénzt(támogatást), de még úgy is csak épp hogy fennmaradnak.
Majdnem elhittem, hogy ez a normális, de így, hogy megjártam több országot, valamelyik jóval kisebb gazdasággal büszkélkedhet, tehát szegényebb mint mi. Mégis működik a rendszer.
De ezt hagyjuk is, ahogy mondani szokták, kutyát a kutyával hasonlítsuk.
Környező országokról beszéljünk. Félreértés ne essék, máshol sem minden patika, vannak hibák, de legalább az igyekezet megvan, és mintha lenne eredménye.
+1 téma: mintha ezzel az egésszel tisztában is lenne a kormány. Ismétlem magam, nem csak mostani.
Azért gondolom, mert rengeteg területet (bányát, olajmezőt, termőföldet, építési területet stb.) eladunk, vagy bérbe adunk külföldi vállalkozásnak, hogy “vigyék” inkább ők.
Akárhogy is az eladási ár/bérleti díj + adóból befolyó összeg, sosem lesz annyi, mint ha mi magunk gyártanánk/termelnénk az adott helyen (sőt az adó “házon belül” maradna ha saját cég lenne).
Szóval, az egészet összefoglalva, ha minden lehetőség adott, minden forrás a rendelkezésre áll, akkor miért nem tudunk olyan állami cégeket működtetni, amik jól termelnek, hozzák a számokat, és folyamatos pluszban lenne az államkassza. Látnánk az életszínvonal emelkedését.
Köszi, ha elolvastad, hosszúra sikeredett.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!