A 0%-os áruhitel valóban, ténylegesen 0%-os?
Tehát ha van mondjuk egy laptop, ami 180e Ft, és pár hónapra elosztva kifizetem ugyanezt az összeget, ott nincs is semmi "kisbetűs" rész, amivel aztán jól kifizettetnek velem még valami plusz összeget?
Notebook.hu-n nézegettem.
Igen, a 0% THM-es áruhiteleknek ez a lényege.
Hogy valóban 0% legyen. Gyakorlatilag "sima részletfizetés."
Amire ezzel hajt (a merketingen, sales stratégián túl) egy eladó ilyen esetben, az hogy hátha nem fizetsz időben, a feltételek szerint. Mert akkor viszont olyan magas a késedelmi díj, kamat, büntetés, stb, hogy sokkal rosszabbul jársz, mintha felvettél volna egy szabad felhasználású hitelt és kifizetted volna.
A MediaMarkt tolta egy ideig nagyon durván, hogy nem csak napra volt fordulópont, hanem óra:perc-re. Apám bukott ezen egy csúnyát, amikor a hűtőt vették meg így részletre.
Június 10. (hétfő) 14:57 volt az adott havi törlesztő határideje. Nem szokta az utolsó pillanatra hagyni, a fizetése általában 6-7-én megjött, de akkor valamiért nem.
10-én dél körül megjöttek a munkabér utalások, viszont bejött egy meeting 13:00-ás kezdéssel, ami elhúzódott 2 órásra.
Azzal végzett, 15:04-kor, tehát kevesebb, mint 10 perccel a lejárat után küldte el az összeget, utána megnézte az e-maileket és látta hogy 15:02-kor már jött is a számla, hogy 5 perce lejárt a határidő, ennyi és ennyi lesz az extra fizetendő.
Szóval:
Jó dolog a 0% THM-es részletfizetés. DE csak akkor, ha biztos tudsz lenni benne, hogy ha az ég a földdel egybeszakad, akkor is ki tudod fizetni mindig az adott részletet időben. (Röviden: csak akkor ha tudatosan állsz a pénzügyeidhez és a hitelekhez!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!