Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az allamkincstarban miert...

Az allamkincstarban miert nincsenek koltsegek szamla vezetesi dij, mig a bankban vannak?

Figyelt kérdés

Az allamkincstarokat mi tartja fent es miert nem kell ott fizetni semmiert??

Elobb vagy utobb kell majd ott is fizetni, vagy mindig igy lesz, hogy ingyenes marad?

ma 09:31
 1/6 anonim ***** válasza:
92%
Mint ahogy a többi “ingyenes” állami szolgáltatásnál is, a Kincstár üzemeltetési költségei a költségvetési hiányt növelik, azaz az adósságállományt, azaz a jövőbeli adóterheket. Nincs tehát ingyen, hanem magasabb adóterhek formájában csapódik le a háztartásoknál. Így viszont az is fizeti, aki nem használja - ahogy minden más “ingyenes” állami szolgáltatásra is igaz ez.
ma 09:37
 2/6 A kérdező kommentje:

Ertem

Koszi. Na ezt nem tudtam 😮😮😮

ma 10:18
 3/6 anonim ***** válasza:
71%
Azért, hogy oda vidd a pénzed. Sokkal többet nyernek vele, ha elhagyják azt a párszáz forintos tételt.
ma 10:43
 4/6 anonim ***** válasza:
81%
Nincsenek államkincstárOK, egy államkincstár van. Az pedig azért ingyenes, mert így vonzza be a befektetőket. Az államnak ugyanis sokkal jobb, ha foridban, a polgárai felé adósodik el, mintha külföldi tőke felé devizában.
ma 12:24
 5/6 krwkco ***** válasza:
67%

"Az allamkincstarban miert nincsenek koltsegek szamla vezetesi dij, mig a bankban vannak?"

Az államkincstári fiók csak az államnak adott kölcsönök ügyeit intézi. Felesleges külön díjat felszámolnia, mikor fedezheti a költségeit a kölcsönadott pénzből. És ez emellett jól hangzik és bátorítja az embereket a számlanyitásra.

A banki vagy független értékpapírkezelők más vállalatok részvényeit vagy kötvényeit kezelik. Ebből nem tudnak pénzt levonni a költségeik fedezésére. De arra van példa, hogy a saját befektetési alapjaik esetében kisebb kereskedési díjat kérnek, mint az idegenekért.

"Elobb vagy utobb kell majd ott is fizetni, vagy mindig igy lesz, hogy ingyenes marad?"

A fenti okokból feltehető, hogy a jövőben sem változik az ingyenesség.

ma 15:06
 6/6 A kérdező kommentje:

Nagyon koszi a valaszokat.

Megertettem. Mindenkit felpontoztam 👍

ma 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!