Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A magyar kisvállalkozó amúgy...

A magyar kisvállalkozó amúgy normális?

Figyelt kérdés

[link]

Tisztelet a kivételnek.

De olvasom most ezt a Telex cikket, ahol a nagyrészt filippínókat alkalmazó tulaj úgy minősíti a magyar munkavállalót, hogy "nem szeretnek dolgozni".

Aztán kiderül, hogy mindenki 177 ezres minimálbérre van bejelentve (de a 8 az valójában 12 óra munka), a többit meg vagy az ügyfelek adják borravaló formájában, vagy a cica hozza.

Én elhiszem, hogy egy filippínónak, akinek a harmadik világban élő családját kell eltartania megéri ez, mert az ottani fizetésének ez a gyalázatos összeg még így is a sokszorosa, illetve az a család nem magyar boltokban vásárol magyar árakon.

De hogy ez egészen másképpen néz ki egy olyan magyar embernél, akinek a családja itt él, és akinek 20 éve be lett ígérve a nyugati életszínvonal és az, hogy aki idejön nem veheti el a munkáját, az biztos.

És nem is az a baj, hogy kihozza a lehető legköltséghatékonyabban a bizniszt, mert mindenki ezt teszi a piacon, nem is tehet mást, mert tönkremegy. Erről az állapotról kizárólag a nagy "bevándorlásellenes" kormány tehet. De hogy van pofája még így minősítgetni a magyar munkavállalót na ahhoz azért kell vastag bőr meg 100 alatti IQ. És én ugyanezt a dilettáns mentalitást látom egy csomó más vállalkozónál is, hogy miért nem megy el neki a magyar éhbérért vagy annyiért sem robotolni 12 órába. Biztos lusta, ezért megy el külföldre, ahol ugyanazért a kimerítő munkáért legalább megfizetik.

jan. 4. 08:28
1 2
 11/16 Mad Max2 ***** válasza:
49%

Amelyik vállakozó nem tudja kitermelni az alkalmazottak fizetését, az rosszul gazdálkodik, szar a cége produktivitása.

Az gáz ha egy vállakozó csak ugy tud megtollasodni, ha rabszolgának tartja a dolgozóit!

Mé van az hogy csak a kis magyar válalkozások azok akik méga minimálbért is sajnálják a melósaiktól? Miért van az hogy nagyobb cégeknél a minimálbéres foglalkoztatás szinte nem is létezik?

Aki nem ért hozzá, az ne vállakozzon.

Igen is meg kell emelnia minimálbéreket, igy kirostálódnak a senkiházi élösködö "vállakozók"

jan. 4. 14:00
 12/16 anonim ***** válasza:
0%
10: Fentebb leírtam az okait annak, hogy miért alacsonyak a vállalási árak és miért kényszerítik egyes cégek az iparágak többi szereplőjét is olyan árversenybe, amivel valójában senki nem jár jól. Elhatározhatom én, hogy nem vállalok megbízást olyan összegért, amiből nem tudom a jogszerű foglalkoztatást megoldani és jól megfizetni az embereimet. Ezzel annyit érek el, hogy a megbízóim nem az én szolgáltatásomat fogják igénybe venni, hanem azét a cégét, aki akármilyen alacsony áron hajlandó dolgozni. Ekkor én megszűntethetem a vállalkozásom és helyet adhatok magam helyett egy újabb olyan cégnek, aki ugyanebben a környezetben megint csak arra kell törekedjen, hogy olcsón tudjon szolgáltatni. A baj az emberek hozzáállásával van, ami Ausztriában merőben más mint itthon. Amíg a cégvezetők nem értik meg, hogy nem árral hanem minőséggel kéne harcba szállniuk a megbízásokért és amíg a megbízóknak nem lesz igénye a minőségi szolgáltatásra, hanem a “minél olcsóbb legyen, mindegy milyen sz@r” elvet követik, addig itt nem fognak másként működni a dolgok. Tehát soha nem fognak másként működni, ismerve honfitársaink mentalitását és összefogásra való törekvéseit.
jan. 4. 14:07
 13/16 anonim ***** válasza:
20%
Még annyit hozzátennék, hogy valamiért sokan (jellemzően akik nem vállalkoztak soha, világ életükben alkalmazottak voltam) , valamiért a vállalkozót egy élősködőnek tekintik, akik kizsákmányolják az alkalmazottaikat, miközben ők hihetetlen fényűzésben és pompában élnek. Nem mondom, hogy nincs olyan vállalkozó akinél ez valóban így működik, de egyáltalán nem ez a jellemző, még ha sokan szeretnék is ezt hinni. Meg Magyarországon amúgy is divat zsigerből utálni mindenkit akinek van pénze, mert az kizárólagosan lopással/csalással/mutyizással szerezhette azt…
jan. 4. 14:12
 14/16 anonim ***** válasza:
0%
És még egy gondolat eszembe jutott. Én pl. nem fizettem rosszul az embereimet, a 8 órás nettó medián bér felett kaptak és ritka volt az olyan, hogy heti öt napban és valóban napi 8 órában kellett volna dolgozniuk (értsd: kevesebbet dolgoztak ennél). Tehát még akár meg is becsülhették volna a munkahelyüket, hisz mind rosszabb körülmények között és kevesebb pénzért dolgoztak előtte. Ezzel szemben rendszeres volt, hogy én voltam az első aki megérkezett egy munkához és gyakran én voltam az utolsó is aki haza indult. Nem érezték gondnak ha 3/4 órát cigizgetnek, beszélgetnek, miközben én nem álltam meg egy percre sem. A legpofátlanabb az volt, amikor már 10 órakor azt kérdezgették, hogy “szükség van-e rájuk” még ma, mert lenne dolguk és mennének el (nyilván máshová dolgozni és pénzt keresni, miközben én kifizettem a napjukat). Szóval azt gondolom részemről nem a tipikus munkaadói hozzáállás volt a jellemző, hanem annál sokkal kedvezőbb, részükről viszont bőven az általánosnak mondható munkavállalói hozzáállás volt a jellemző. És természetesen ezek azok a munkavállalók, akik mindig többet akarnak és panaszkodnak, ha kizsákmányolják őket egy munkahelyen vagy nem keresnek annyit amennyit ők kielégítőnek tartanak.
jan. 4. 15:33
 15/16 anonim ***** válasza:
82%

"Amelyik vállakozó nem tudja kitermelni az alkalmazottak fizetését, az rosszul gazdálkodik, szar a cége produktivitása"

Akkor ilyen alapon bezárhatna a cégek fele, és a sok munkanélkülivé vált cégvezető meg alkalmazott mehetne minimálbérért dolgozni a nagy cégekhez, akik utána csakazértsen fizetnék ki a jó bért, mert megtehetik, hogy valogassanak a sok ember között.

Így is komoly tarsadalmi-gazdasági probléma az, hogy a pénz egy kise réteg kezében van, ha még a mostani kisvállalkozók is bedobnák a törölközőt, mert nem tudnak többet kitermelni, kva nagy gáz lenne. Kb. élhetnénk, mint Latin-Amerikában, 90% nyomorban, a maradék meg dőzsölve.

Amúgy amilyen gazdasagi helyzet, vállalkozói környezet van, nem iy lehet csodálkozni, ha a kisvállalkozások nem tudnak többet kitermelni, nem azért, mert olyan balf*szok, hanem mert minden ellenük dolgozik, a fúziók, multik, a kormány.

jan. 4. 17:13
 16/16 anonim ***** válasza:
Sok magyar nem tud vállalkozni. Haverok, családtagok a cég irányításában, szakmailag = 0. Profitot elosztogatni, eltapsolni, fejlesztés nincs. Utolsó csepp vérig hajtani a dolgozót.
tegnap 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!