Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Minden vásárlási blokk elhalvá...

Minden vásárlási blokk elhalványul az idő múltával?

Figyelt kérdés

A barátommal 2023 szeptemberében volt az első randink. Egy kávézóba mentünk, én pedig titokban megőriztem a blokkot. Azóta azt tervezgetem, hogy egy jubileumi évfordulónkra majd szép képkeretben adom neki ajándékba, mikor már öregek leszünk és ráncosak, és a kávézó nevére sem emlékszik, szóval igazi meglepetés lesz a megmaradt kis papírfecni.

Egy éve vagyunk együtt, szóval gondolhatjátok, ez sokára fog bekövetkezni. :D Én pedig aggódom, hogy a blokk, amit tudomásom szerint fotópapírra nyomtatnak, valószínűleg nem túl tartós, és pár éven belül elhalványul. :(

Valaki, aki különösen ért a blokkokhoz és a fotópapírhoz, alá tudja ezt támasztani?

Kibírja 25, 50, 100 évig? (Nem tudom, meddig fogunk élni.) (Azért remélem, nem 100.)

Ha esetleg a gyanúm beigazolódik, szerintetek jó ötlet lenne bescanneltetni valahol?

Köszi szépen!

tegnapelőtt 13:23
A kérdező szavazást indított:
Pár éven belül elhalványul
Pár hónapod maradt, húzz bele
Kibírja az idők végezetéig
Passz (ha erre szavaznál, ne szavazz kérlek)
6 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Az UV sugárzás lebontja a festéket, így nem tehető ki napfénynek. Rá is van írva a hátoldalára, hetek alatt tönkremegy ha fényt kap. Beszkennelve és papírra nyomtatva lesz tartós.
tegnapelőtt 13:30
 2/5 anonim ***** válasza:
Bocs, gyorsabban beküldöm mint hogy átgondolom. Van a sima papír és a hőpapír. Az utóbbi magas hőmérséklettel aktiválódik, és a papír vegyi anyaga hőnek kitett része színeződik el. Ez a tartalom bomlik le idővel fény hatására is, de a végeredmény ugyanaz. A hőpapír jelleg csak azért fontos, mert hőre el is színeződik, úgyhogy azzal is tönkre lehet tenni. Ha egységesen magas hőmérséklet éri a papírt, akkor az egész befeketedik és úgy marad (illetve amikor lebomlik, akkor üresre fehéredik).
tegnapelőtt 13:37
 3/5 anonim ***** válasza:
Lehet letölteni a telefonokra szkenner alkalmazást, gyakorlatilag megfelelő fényviszonyok mellett lefotózod a blokkot, mondjuk egy fehér lapra téve, és csinál belőle pdf-et. Szóval megoldható otthon is.
tegnapelőtt 17:53
 4/5 Hintalow ***** válasza:

Aranyos ötlet amúgy 🙂

De igen, a pènztár blokkok szinte kizárólag hőpapìros megoldással kèszülnek, pár èv alatt mèg a fiókban tárolva is alig olvashatóra halványul.

Szerintem is a jó minősègben szkennelès ès nyomtatás az időtálló megoldás.

tegnap 12:34
 5/5 anonim ***** válasza:
Ilyen ajándék mindig a lányoknak jut eszébe, de mindkét félnek érdemes megtanulnia egy kicsit a másik szemével látni a dolgokat, hogy tényleg legyen ideje megsárgulni annak a papírnak. Egyébként az ilyen hőpapíros blokk nem megsárgul, hanem konkrétan az írás kifehéredve láthatatlanná válik rajta még szakszerű tárolás mellett is. Ezt gyorsíthatja, ha oldószeres műanyagokkal érintkezik. Illetve ha pl.alkohol éri, befeketedik az egész úgy, mintha magas hőmérsékletnek lett volna kitéve. A hőpapír nagyon finnyás, nehéz megőrizni a tartalmát. Le kell fénymásolni azonnal. Én minden garanciális termék blokkját rögtön fénymásolom. Egy blokknak van esélye a túlélésre: amit normál papírra lila tintával nyomtatnak, de ezeken nagyon egyszerű az írás általában.
tegnap 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!