Mibe fektessek 5 millió forintot? Garázs? Állampapír? ETF-ek?
Sziasztok!
Kaptam egyenes ági rokontól 5 millió forintot.
Jelenleg 18. évemet fogom betölteni.
A cél, hogy egyetem végére, a lehető legnagyobb összeggé szaporodjon.
Néztem Kecskeméti garázsokat, akkor még egy milliót hozzá kellene tennem. Esetleg állampapír vagy valami ETF-et lehetne venni?
Mit ajánlotok?
2
Kiszámoltad, hogy az hány százalékos hozammal bír?
S mennyi az infláció?
Oké, csak ne felejtsd el, hogy mellette ott van az is, hogy a garázsnak is nő az értéke. Vidéki megyeszékhelyen lakok, 10 éve egy panel alatti garázs 3-3,5 millió volt, most 9 millió alatt nem találsz ilyet. Ekkora azért nem volt az infláció.
7: Ingatlanbefektetésnek NEM a bérleti díj a (fő) hozama.
Rengeteg ember ki sem adja, mert nem akar vele dolgozni, és nem kockáztatja a leamortizálást, főleg, ha lakóingatlanról van szó. De garázst, tárolót simán ki lehet adni, nem sokat tudnak lelakni rajta.
Sokáig stagnál a vételár, aztán hirtelen duplája, háromszorosa lesz. AZ a valódi hozama egy ingatlannak.
Mindig lehet áron alul mazsolázni ingatlanokat, amiket akár már a következő héten el tudsz adni dupla áron.
6 M-ért Pesten a belvárosban is tudok, a körútnál újépítésűben is. (!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!