Milyen költség csökkentést terveztek 2025-ben?
Kell e valamiről lemondani?
Én idén a netflix, Disneyplus-rol mondok le. Éves szinten sok pénzt visz el de annyira nem nézem
Szerencsére nincs ilyesmire szükségem, de fontolgatom, hogy dolgozzak-e heti 40 órában a heti 30 helyett (arányos fizetésnövekedés mellett), most, hogy az egyetem nem fog elvenni annyi időt.
Viszont baromi kényelmes ez a 30 óra és így is nagyon jól megélek (fizu felét mindig félre tudom tenni, albi mellett is) Csak majd lakást vennék pár év múlva és ahhoz nem ártana.
Én még a fordított helyzetben vagyok, kb egy éve van komoly bevételem, de még hozzá vagyok szokva a csóró egyetemista kolis életmódhoz és nem olyan könnyű a váltás. Azért igyekszem, pl kifejezetten "luxus" albim van, nem a legolcsóbb, meg igyekszem kihasználni a juttatásokat, pl a szép kártya segít abban, hogy növeljem az életszínvonalamat, többet és szívesebben költsek.
A havi nagy-bevásárlást a szomszédos országban végzem:
19% ÁFA, kevesebb jövedéki adó, minőségibb élelmiszerek.
Csak sajnos a forint olyan szar, hogy már az elviszi a hasznom felét!!!
Én hosszú évek óta spórolok, hogy egyszer tudjak venni egy kis garzont...de egyszerűen nem tudom beérni az árakat, őrület, hogy évente egyre drágább. Mostmar az önerőre se elég az a pénz, amiből pár éve még majdnem meg lehetett venni egy ilyen kis lakást. Mostmár én úgy vagyok vele, hogy inkább élvezem az életet, ígyse-úgyse lesz saját lakásom. A lakbért valahogy kifizetem, nyilván van tartalékom. De mostmár inkább az életminőségem javítására törekszem, pl megveszem a jobb minőségű sajtot, sonkát, zöldséget stb. Eleget sanyargattam magam a semmiért.
Persze ezután se élek luxusnak, ahogy eddig se,nem járok autóval, nem szórom értelmetlen dolgokra a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!