Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Milyen költség csökkentést...

Milyen költség csökkentést terveztek 2025-ben?

Figyelt kérdés

Kell e valamiről lemondani?

Én idén a netflix, Disneyplus-rol mondok le. Éves szinten sok pénzt visz el de annyira nem nézem

jan. 1. 13:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%
Lemondani semmiről. A bevétel növelése a cél inkább
jan. 2. 14:41
 12/17 anonim ***** válasza:
(Olyan dilemma nincs, hogy bevételnövelés vagy költségcsökkentés… a kettő egymástól független. Ergo irreleváns, és triviális, hogy valaki bevételnövelésre törekszik, mert nem erre vonatkozott a kérdés és mindenkire jellemző a bevételnövelésre irányuló törekvés, olyat még senkitől nem hallottam, hogy “én nem akarok több bevételt”:D)
jan. 2. 15:30
 13/17 anonim ***** válasza:
#12: Szerintem teljesen valós dilemma. Van egy életszínvonal amiből nem akarsz engedni, de nagyobb megtakarítást akarsz képezni (Pl. ingatlan/autóvásárlás). Akkor igenis opció, hogy rámegy valaki a bérnövelésre inkább, akár meg olyan áron is, hogy a költségei növekedhetnek is (kisebb mértékben, mint a bevételei)
jan. 2. 16:19
 14/17 anonim ***** válasza:
29%

Szerencsére nincs ilyesmire szükségem, de fontolgatom, hogy dolgozzak-e heti 40 órában a heti 30 helyett (arányos fizetésnövekedés mellett), most, hogy az egyetem nem fog elvenni annyi időt.

Viszont baromi kényelmes ez a 30 óra és így is nagyon jól megélek (fizu felét mindig félre tudom tenni, albi mellett is) Csak majd lakást vennék pár év múlva és ahhoz nem ártana.

Én még a fordított helyzetben vagyok, kb egy éve van komoly bevételem, de még hozzá vagyok szokva a csóró egyetemista kolis életmódhoz és nem olyan könnyű a váltás. Azért igyekszem, pl kifejezetten "luxus" albim van, nem a legolcsóbb, meg igyekszem kihasználni a juttatásokat, pl a szép kártya segít abban, hogy növeljem az életszínvonalamat, többet és szívesebben költsek.

jan. 2. 21:09
 15/17 anonim ***** válasza:

A havi nagy-bevásárlást a szomszédos országban végzem:

19% ÁFA, kevesebb jövedéki adó, minőségibb élelmiszerek.

Csak sajnos a forint olyan szar, hogy már az elviszi a hasznom felét!!!

jan. 2. 21:17
 16/17 anonim ***** válasza:
29%
Melyik az a szomszédos ország, ahol 19 az ÁFA és kevesebb a jövedéki adó?
jan. 2. 21:23
 17/17 anonim ***** válasza:

Én hosszú évek óta spórolok, hogy egyszer tudjak venni egy kis garzont...de egyszerűen nem tudom beérni az árakat, őrület, hogy évente egyre drágább. Mostmar az önerőre se elég az a pénz, amiből pár éve még majdnem meg lehetett venni egy ilyen kis lakást. Mostmár én úgy vagyok vele, hogy inkább élvezem az életet, ígyse-úgyse lesz saját lakásom. A lakbért valahogy kifizetem, nyilván van tartalékom. De mostmár inkább az életminőségem javítására törekszem, pl megveszem a jobb minőségű sajtot, sonkát, zöldséget stb. Eleget sanyargattam magam a semmiért.

Persze ezután se élek luxusnak, ahogy eddig se,nem járok autóval, nem szórom értelmetlen dolgokra a pénzt.

jan. 2. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!