Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Lightyear TBSZ-t 2025-ben...

Lightyear TBSZ-t 2025-ben újra kell csinálni?

Figyelt kérdés

Idén év elején csináltam egy TBSZ számlát Lightyearen és minden hónap végén a megtakarításomat betettem VUAA-ba. Most hogy év vége van, még gyorsan bemozgattam egy kisebb összeget, de 2025 elején mi lesz a teendőm a 2024-es TBSZ számlával?

Jól értem, hogy a 2024-es számla megmarad, benne a befektetésem összegével, amit 2028 elejéig csak úgy vehetek ki, ha vállalom ezzel járó 15% adóterhet?

2025 elején pedig a 2025-ös befektetéseimnek létre kell hoznom egy újabb Lightyear TBSZ számlát, lejelenteni ugyanúgy a NAV-nak, csak ebben az esetben 2029-nél előbb nem fogok tudni az összeghez adómentesen hozzányúlni?

dec. 30. 10:22
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
2025-ben nyitsz, ahhoz csak 2031-ben férsz hozzá adómentesen. Az ideihez 2030-ban.
dec. 30. 11:16
 2/3 anonim ***** válasza:
60%

Jól érted, újat kell indítani 2025-ös gyűjtőévvel (0.év). Az az 5. Év dec. 31-én fog lejárni, azaz 2030.12.31-én.

A 2024-es gyűjtőévvel nyitott TBSZ-szel nincs további teendő, sőt nem is utalhatsz se ki, se be (adómentesen). Osztalék/kamat persze érkezhet, de azt nem te utalod hanem a kibocsátók.

dec. 30. 12:15
 3/3 anonim ***** válasza:
A 2025-öset is be kell jelenteni a NAV-nak.
dec. 30. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!