Wise és LightYear számlán álló pénz után fizetett kamat után kell adózni?
Kedves kerdezo, tolem kapsz egy masik velemenyt is:
A Wise belga szabalyzas alapjan mukodik, ezert levon 30% adot a kamataidbol. Belgiumnak van Magyarorszaggal kettos adoztatast elkerulo egyezmenye, tovabba a Belgiumban levont kamat nagyobb mint a magyar, ami 15% os merteku, ezert neked ez utan a kamat utan Magyarorszagon adozni mar nem kell.
Egyébként adózás úgy menne ahogy elöttem is írták.
Elvileg 15% SZJA-t be kell fizetni. Ha eurót veszel és az kamatozik. Akkor mikor megkapod a hónap elsején a kamat kifizetést.
Akkor az MNB által jegyzett euro/huf árfolyamot kellene figyelembe venned.
Egyébként ha nem haladja meg szerintem a 1000Ft-ot ha átváltod akkor nem kell foglalkozni vele.
Viszont ha összeségében meghaladja akkor nem érdemes figyelmen kívűl hagyni, mert a NAV megkapja elöbb(inkább utobb) a cégtől az információkat, hogy mennyi volt a bevételed stb.
Egyébként Lightyear-t érdemes lehet megkérdezni, hogy vonnak-e bármiféle adót(az oldalukon nem láttam erről információt), illetve a NAV-ot lehet erről kérdezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!