Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Állampapír utáni adózás, hogy...

Állampapír utáni adózás, hogy van pontosan?

Figyelt kérdés
Úgy olvastam jelen szabályozás szerint a 2019 után vásárolt állampapír után nincs kamatadó. Viszont, ha TBSZ-en van a papír, de a 3 vagy 5 éves idő előtt hozzányúlok a pénzhez, akkor kell szja-t fizetni. Ebben az esetben milyen előnyt jelent a TBSZ? Később változhat a szabályozás vagy miért?

2021. okt. 10. 18:16
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha meg nincs tbsz-ed akkor feleslege nyitni allampapirhoz. (Reszveyekhez pl meg ma is erdems nyitni.)

Ha 2019 elott akartal allampapirt, akkor erdemes volt a tbszt megfontolni. Az akkor nyitott szamlak meg nem futottak ki.

2021. okt. 10. 18:24
 2/3 A kérdező kommentje:
Nekem is így jött le. Csak az volt a fura, hogy jelen esetben a TBSZ-el csak rosszabbul járhatok
2021. okt. 10. 19:07
 3/3 anonim ***** válasza:

Igen, ez nekem is zavaros volt. Lehet, hogy a törvényből elfelejtettek arról rendelkezni, hogy a TBSZ-re vett új állampapír után kell-e adózni.

A legegyszerűbb, ha új állampapírt nem veszel TBSZ-re és a régieket megvárod, míg kifutnak, ha vannak. Akkor biztos, hogy nem lesz baj. :)

2021. okt. 10. 22:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!