Anyum Amwayes, és egy csomó pénzt vesznek ki a családi kasszából, ötletek mit tegyek?
Kb 2 hónapja találta meg anyumat egy Amwayes "vállalkozó" ő meg belement az üzleti részébe. Azóta kiderült a számára hogy nem akarja csinálni, mégis hagyja hogy rásózzanak mindenféle fizetős hanganyagot, videót, és egy csomó időt vesz el tőle, hogy a lakásunkon tart meetingeket. Mikor ki akar lépni, lelustázzák, ő meg akkor inkább nem áll le vele, hiába beszéltem már vele többször is, hogy ki kellene lépnie. Videókat is mutattam, és mivel értek hozzá, én is elmagyaráztam miért nem éri meg, de csak nem lép ki. Mindeközben a termékekre, és a hanganyagokra 100 ezreket dob ki havonta, teljesen agymosott az előbbiekkel kapcsolatban. Féltem a családi megtakarításunkat, ami azóta megfogyatkozott, és a lelki állapotát is, hiszen a feszültséget amit ez generál neki rajtam, és a páromon vezeti le. Ötletek hogyan zárjam le ezt az egészet?
18/F
Ne foglalkozz vele. Költözz el a pároddal és állj a saját lábadra. Anyud nem egy jó ember, át akar verni másokat.
Gondold csak végig.
Belevágott valamibe, ahol olyan termékeket akar rásózni más emberekre, amiket ő nem szeret. Ezt hívják átverésnek. Csak kamuzik, hogy ki akar lépni, ezt te is tudod. Senki sem tart pisztolyt a fejéhez.
A másik lehetőség, hogy hazudsz, kitaláltad az egészet, mert unatkozol. Ez sem szép dolog. Anyukád vajon mit szólna hozzá, ha megtudná, hogy miket írogatsz róla?
Fura egy család vagytok, hallod-e?!
MLM manipuláció. Pont az a lényege, hogy minél több embert meghülyítsenek a hazugságaikkal. Felérnek egy szektával.
Mutasd meg neki ezt a videót Módis Gabitól.
Valamikor 20 éve engem is megtaláltak, de nekem már akkor is büdös volt az egész.
Egy kolis társam be tudták hülyíteni, azóta is várom, hogy mikor kerül elő az orrom alá dörgölni, hogy mennyire bejött neki az élet ezáltal.
De tudtommal már évek óta szakközépben tanít, szóval rohadt nagy bukta lehetett valószínűleg… :D
Részvétem.
A buta emberek kérik a pofont az élettől.
Ha anyukád ilyen, inkább lopd el a pénzt, és fektesd be ésszel.
Hátha akkor leesik neki, hogy ő csak tékozol, míg te értelmeset csinálsz legalább.
Mondd neki, hogy ezek tudják pontosan kinek mit kell mondani. Például anyukádnál betalált, hogy lustának nevezték. Ennek a lényege csak az, hogy megtartsák maguknak, nem az, hogy bárki is lustának gondolná őt.
Azzal motiválják, amit hallani akar- sikeres lesz.
Azzal motiválják, amit nem akar hallani- lásd: lustaság- bűntudat.
Ezek csak negatív célra felhasznált pszichológiai eszközök, manipuláció.
Na, igen. Alaposan kitanítják ezeket a manipulatív csúszómászókat.
Ugyanolyan módszerekkel, mint a szektásokat.
Nem mondom azt, hogy mindenki ilyen, aki hasonló munkát űz, de én nem szívesen köteleződnék el, ha tudom, hogy ebből a piramisból csak az ő mismásoló menekülési módszereikkel léphetnék ki.
Bármit mondasz nekik, mindig tudják, milyen válasszal találhatnak be nálad. Az egyenes mondatoktól csak mégjobban belejönnek a játékba, hogy annyira okosnak és nagy tudásúnak tűnjenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!