Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Akik bitcoinba fektettek azok...

Akik bitcoinba fektettek azok közül van aki ki is veszi a pénzét?

Figyelt kérdés

Van több ismerősöm akiknek van bitcoinba pénzük.

Akkor kezdtek el vásárolni mikor a bitcoin 60.-70.000 dollárt ért.

Most 100.000 dollárt ér a bitcoin,de nem nem veszik ki a pénzüket.

Semmi irigység nincs bennem,mert egyáltalán nem vonz a bitcoin szerintem megbízhatatlan.Biztos sokan vannak akiknek bejön,de ők ki is veszik a pénzüket,ha nyereségük van?

ma 08:58
 1/5 anonim ***** válasza:
43%

Amikor a BTC árfolyam 100000 USD, az azt jelenti, hogy valaki ennyiért vett bitcoint valaki mástól legutóbb. Tehát ez a valaki más eladta 100000 USD-ért a bitcoinját, vagyis a kérdésedre a válasz igen, van, aki “kiveszi a pénzét”. Mindenkor pontosan ugyanannyi bitcoinból “veszik ki a pénzüket” emberek, amennyi bitcoinba mások befektetnek. Minden vétel egyben eladás is.

Sokan szerintem úgy képzelik el ezt a “beteszem-kiveszem a pénzem” történetet, hogy a bitcoin belsejébe begyömöszölnek sok dollárt, ott növekszik benne és egyszer csak kiveszik mikor nagyra hízott az összeg…

Nos nem, a bitcoinban nincs pénz, nem lehet beletenni, vagy kivenni pénzt, az nem egy persely, továbbá a bitcoin nem termel pénzt. A bitcoint eladni és megvenni lehet. Nem “beteszem-kiveszem”, hanem “megveszem-eladom”. S ha ezt megérted, akkor nem merül fel a fenti kérdés.

ma 09:23
 2/5 anonim ***** válasza:
40%
Nem, jelenleg nincs szükségem arra a pénzre.
ma 10:17
 3/5 anonim ***** válasza:
89%

"Amikor a BTC árfolyam 100000 USD, az azt jelenti, hogy valaki ennyiért vett bitcoint valaki mástól legutóbb. Tehát ez a valaki más eladta 100000 USD-ért a bitcoinját, vagyis a kérdésedre a válasz igen, van, aki “kiveszi a pénzét”. Mindenkor pontosan ugyanannyi bitcoinból “veszik ki a pénzüket” emberek, amennyi bitcoinba mások befektetnek. Minden vétel egyben eladás is."

Kivéve, ha valaki nem valódi bitcoint vesz-elad, hanem pl. CFD-t.

----------------------

"Nem, jelenleg nincs szükségem arra a pénzre."

Egy befektetett összeget nem feltétlenül azért veszünk ki egy bizonyos befektetésből, mert szükségünk van rá, hanem azért, mert célár-zónába került az instrumentum árfolyama.

Később, amikor újra vételi zónába kerül, akár vissza is lehet venni (feltéve, hogy van új célár).

ma 12:08
 4/5 anonim ***** válasza:
Én szoktam kivenni profitot de hagyok is benne.
ma 12:14
 5/5 anonim ***** válasza:

Én egyelőre csak tartom, kivenni majd akkor fogom, amikor szükség lesz rá és az árfolyam olyat mutat, hogy érdemes is kivenni.

Remélem a kettő együttállása lesz éppen xd

ma 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!