Felhivtam egy céget aki segitene ebben abban, telefonon adott pár tippet, majd írásban küldött árajánlatot. Azota fenyeget hogy fizessek?
Egy telefonos beszélgetés alapján követelhet bármit is tolem bármilyen cég?
Azt írja a fenyegetesben amennyiben nem kèrem a szolgáltatást akkor 15 ezer a lemondás díja.
Telefonban annyit beszéltünk csak, higy átgondolom.
(Hasonló pl mint egy ügyvéd.)
Nyilvan nem.
Mond meg nekik hogy ha akar menjen perre es bizonyitsa az allitasat.
Bizonyítania kell tudnia, hogy ti egymás között olyan szerződést kötöttetek, ami téged fizetésre kötelez.
Ha mondjuk egy nagy internetszolgáltatóval beszélgettél, akkor nagy az esélye, hogy véletlenül szerződést kötöttél velük - és ezt ők tudni fogják bizonyítani.
Ha a telefon másik végén Béla volt, a vízvezetékszerelő, akkor nem.
Minden esetre akár ki is ez, első lépésként kérd meg, hogy a számlát küldje el a szerződésben szereplő címedre. Valószínű itt el fog akadni a dolog, mert nincs szerződés és így a számlázasi adataidat sem tudja.
"Egy telefonos beszélgetés alapján követelhet bármit is tolem bármilyen cég?"
Attól függ, hogy ráutaló magatartásod volt-e. És rögzítve lett-e a beszélgetés. Egyes kivételektől eltekintve (öröklés, stb.) a szóban kötött szerződést éppolyan kötelező erejűnek fogadja el a bíróság, mint az aláírt és lepecsételt írásba foglaltat.
Ez szep 4es csak hogy nyilvan nem rogzitette a beszelgetest, mert nem rogzithette. Igy bizonyitani sem tudja hogy mirol beszeltek.
Ha azt mondja hogy megallapodtaky a kerdezo meg azt hogy a masnapi idojarasrol beszelgettek akkor mi alapjan dontene barmilyen birosag ugy hogy a szerzodes szoban megkottetett?
Raadasul arajanlatot kuldott, ami minden csak nem kotelezo ervenyu.. miert nem szerzodest kuldott akkor mar?
Mar azzal hogy arajanlatot kuldott elismeri hogy szo sincs szobeli megallapodasrol.. kulonben miert kuldene arajanlatot?
De írtam azt is hogy abban maradtunk szóban hogy majd atgondolom amugy nem volt rögzítve arrol nem is tájékoztatott. Ez olyan magánvállalkozó féle mint pl az ügyvédek. Nem volt menürendszer sem, és ő hivott vissza eleve este 8 kor mert én el se értem.
Ezután e mailben árajánlatpt küldött es kérte adjam meg az ügy adatait(illetve amiket intézni kéne)
erre még nem válaszoltam mire később jött mégegy levél hogy a lemondás dija x összeg ha elállok a szerződéstől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!