Elmagyarazna nekem valaki az euro ft valtasokat?
A multkor 100 Eurot valtottam at nagyar Forintra es az euro ft arfolyam volt akkor 408 ft kb. De nekem a penzvaltoban 375 ft-ert valtottak at az euromat ft-ra. Miert ilyen keves arfolyamon?
Hol tudom a 100 Eurot ugy atvaltani, hogy tenyleg annyit erjen, amennyi arfolyamon van eppen?
A pénzváltó abból él, hogy drágábban adja a valutát, mint amennyiért veszi. Ha ugyanannyiért adná, akkor nem termelne hasznot.
Ezért ha mondjuk a középárfolyam 400 Ft, akkor nagyságrendileg 395 Ft-ot fog fizetni egy euróért, és 405-ért fogja továbbadni. Ha nem pénzváltónál, hanem banknál váltasz, ennél lényegesen nagyobb is lehet a különbség, mondjuk 385-415.
408 Ft-os középárfolyam mellett a 375 az mondjuk tényleg durva, nem tudom, hol váltottad, de ennél azért a legtöbb helyen lényegesen jobb árat kínálnak, legközelebb nézz jobban körül.
Úgy tudod átváltani, hogy keresel valakit, aki pont 100 eurót akar venni, és lényegében középárfolyamon "cseréltek". Mindketten jól jártok, hiszen mindketten zsebre teszitek a pénzváltó hasznát.
De pont hogy mostanaban volt, kb 2-3 hete...
Hat ez van...
"Elmagyarazna nekem valaki az euro-ft valtasokat?"
Van 100 euród, átváltod forintra, kb. 91 eurónak megfelelő forintot kapsz érte.
A többi a bank, pénzváltó haszna.
Tehát, ha tízszer átváltanád oda-vissza, akkor a 100 euródból 10 perc alatt nulla euród/forintod lenne!
Ilyen egyszerű ez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!