Holnap adom be a váláshoz szükséges pappírokat. A férjem vállalkozó NEM katás. Nincs fix bére ilyenkor mennyi gyerektartást állapít meg a bíró ?
Ugy tudom hogy ilyenkor az éves bevételét nézik.
Június óta számlázik és idáig kb 6-7 milliót sikerült kiszámlázznia.
Ebben az esetben mennyit kell fizetnie ?
Ma azt mondták hogy a 3 gyerekre a bére 40%át.
Én őszintén 50ezer ft / gyerekre gondoltam
5,3, és másfél évesek a fiaink
Ha nem katás akkor milyen adózásban van?
Múlt évi nav jövedelemigazolás alapján fogják kiszámolni az átlag havi keresetét.
Ha pl összevontan adózik akkor az éves nav összeget beszorozzák 0.665el és osztják 12vel, ha tételes költség elszámolásban van akkor aszerint alkalmaznak más számítási módot.
De szerintem ezt a kérdést rossz kategóriában tetted fel.
N
6# Valamiből etetni, ruházni kell azokat a gyerekeket.
Nyilván más is érdekli, de most itt ez a kérdés.
Talán te finanszírozod?
Igen kérdező, reális az 50/gyerek sőt. Inkább 60/gyerek, de ha speciális igényük van akkor simán betakarja a 80/hó/ gyerek költséget.
#7!
Minimálbérre van bejelentve, az után adózik. Minél magasabb a bére annál többet kell fizetni maga után. Minden vállalkozó alapra van bejelentve az adózás miatt. Mindegy hogy a havi bevétel 1 vagy 10 millió. Szóval max 50 ezret ha fog fizetni gyerekek után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!