Az euro eladasa hogyan mukodik?
Tehat, a mult heten voltam egy valutavaltoban es egy db 100 euros bankjegyet valtottam at Ft-ra. A csaj ugy elkapta a kezembol a 100eurot, hogy keson kerdeztem meg, hogy hany forintert valtjak at? Az valadzolta, hogy 375ft-ert. Kozben az euro 410 korul volt.
Aztan most ma reggel latom, hogy euro eladas bankokban pl fel van sorolva hazai bankoknal pl 429 ft, aztan egy masik banknal 425ft... es igy tovabb.
Ha van nalam Euro, hol erdemes atvaltani?
Magánembernél kell váltanod, a bankok meg a váltók csak lehúznak.
Egyébként most nem tudom hogy van, de jópár éve mi ha csak 100eurónyi forint kellett akkor a praktikerbe mentünk. Forintban adtak vissza, te megvetted a legolcsóbb kis valamit 100 forintért, fizettél 100 euróssal, és jó árfolyamon számoltak, és forintban adtak vissza. Most nem tudom hogy hogyan működik.
a 425 meg amit te láttál az az euro eladás, nem a vétel.
Ha 100.000 forintot átakartál volna váltani kaptál volna érte 235,29 eurót. De ha ugyanezt a 235,29 eurót rögtön vissza akartad volna váltani euróra, akkor azért kaptál volna eurónként 375 Ft-ot, azaz 88233,75 Ft-ot. Buktál 11766,25 forintot. Na ebből élnek a valutaváltók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!