Terhesség, munka megszüntetése Ausztriában?
Figyelt kérdés
Nem rám vonatkozik a kérdés. Éves szerződéssel szobalányi állásban vagyunk kint dolgozni tavaly december elseje óta. 1 hete derült ki, hogy a barátnőm terhes és Magyarországon szeretne szülni, ahogy lehet hazamenne. A november végi 14. havi fizetést szeretné megvárni majd december elején hazamenni. Ma elkísérem a háziorvoshoz utána szerintem ő elküldi itt egy “aller kassen” vagyis ingyenes nőgyógyászhoz. A főnökünk tud erről, szerinte úgy lenne a legjobb ha jövőhéten adná be a felmondását, akkor beszél majd az igazgatóval és kb. december közepétől menne el mivel 1 hónap már a ledolgozandó idő nem 2 hét. Nem tudjuk az itteni törvényeket, hogy mennyi hátrány érné ha azonnali hatállyal mondana fel december elején. A főnök azt mondta, hogy azt semmiképp se, mert elesne valamennyi pénztől de ő nyilván azt nézi, hogy neki legyen jó munkaereje, nem azt hogy meddig bírná ezt a nehéz munkát csinálni terhesen. Akkor nem kapna otthon munka nélkülit? Mert ugye alapból nyomtatvánnyal kell innen hazamenni ha meg van az 1 év ledolgozott idő hogy igényelhesse a 3 hónap munkanélkülit. Én teljesen nem vagyok képben ezzel, hogy terhesség esetén mi változik? Köszi a segítséget!nov. 18. 08:14
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!