Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan lehetett valaki Magyaro...

Hogyan lehetett valaki Magyarországon 1997-ben, mindössze 23 évesen egy ingatlanpiaci részvénytársaság vezérigazgatója úgy, hogy se közgazdasági, se jogi, se műszaki diplomája nem volt?

Figyelt kérdés
[link]

nov. 16. 14:27
 1/6 A kérdező kommentje:
Ez afféle családi cég volt? Jászai Gellért szülei és/vagy rokonai alapították?
nov. 16. 14:30
 2/6 anonim ***** válasza:
Akarmikor akarki alapithatott ceget a kommunizmus utan. Meglepodnel de a magyar tozsde se az allame volt, azt is felvasaroltak es eladtak a magyar allamnak sokszoros aron
nov. 16. 16:27
 3/6 A kérdező kommentje:
Bárki, akinek (rt. esetében) volt legalább 20 millió forintja.
nov. 16. 16:33
 4/6 anonim ***** válasza:
52%
Egyeni akkor is letezett...
nov. 16. 16:43
 5/6 anonim ***** válasza:
Hol van az szabályozva, hogy csak a fent felsorolt három területen szerzett diplomával lehet valaki rt vezérigazgató?
nov. 16. 20:18
 6/6 anonim ***** válasza:
Néha tényleg meglepődök, hogy akik ilyen kérdést feltesznek, hol dolgoznak/dolgoztak ? Én eddig 4 cégnél dolgoztam plusz akiket ismerek és meg szoktam kérdezni az az általános dolog, hogy a felső vezetésben többynire hozzá nem értő vagy olyan emberek vannak, akik 30 éve dolgoztak maximum kétkezi munkát a szakmában vagyis a mai trendeknek megfelelő munkához közük nincs. Végzettségük se vág mindig a cég profiljában, nyelvvizsga meg hasonló nuku majd a titkárnő beszél helyettem. Nekem olyan főnökeim voltak folyamatosan, hogy kb az öntött vas gyárból jött át informatikába és kb elég volt, hogy neki vezetői tapasztalata van. Azt még nem tettem hozzá, hogy sok helyen meg a csókosokat rugdalják fel főnöki pozícióig. Kérdezhetnéd hogy ok, de ha nem ért hozzá, hogyan dolgozik. Egyrészt annyira sok a főnök és az alá/fölérendeltségi viszony, hogy elvesznek a struktúrában, másrészt az embereik, akik értenek is hozzá (pl team leader) negyed annyi pénzből megcsinálja a ledelegált munkát (amig meg nem unja és lelép más céghez)... iszonyat dilettáns emberekkel dolgoztam sokszor együtt...
nov. 18. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!