Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hova szukseges mostansag a...

Hova szukseges mostansag a keszpenz?

Figyelt kérdés
En azt tapasztalom, hogy mindenhova eleg a kartya, es a 150 ezres limit eleg bosegesen. Masok miert vesznek fel ennel tobbet?
nov. 7. 20:36
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
33%
Nagyon ritkán használok amúgy kp-t, de a mostani tulaj a rezsit kp-ban kéri, nehogy azt higyje a NAV hogy az is bevétel és le kelljen adóznia (bonyolult lenne elvileg elintéznie, hogy ez ne legyen azt mondta az ingatlanos) Mindenesetre annyira nem nagy gond, a lényeg hogy a lakbért utalhatjuk.
nov. 8. 00:24
 12/22 anonim ***** válasza:
62%
Az edzőm csak kpt fogad el.
nov. 8. 00:30
 13/22 anonim ***** válasza:
59%

Egy kolléganőm majdnem az egész fizuját felveszi atmből, mondván ne legyen nyoma hogy egész hónapba mire költ.

(Mintha érdekelné valakit).

nov. 8. 04:24
 14/22 anonim ***** válasza:
18%

#4 Igen, vannak még ilyenek. Én is néztem pár hónapja, mikor asszony ment magándokihoz, aztán mikor fizetni kellett, közölte a doki, hogy csak készpénz. Kajtathattam a közelben ATM-et, mert a franc se hord magánál 30 ezret készpénzben.

#7 "Nekem a parkolás volt sokáig a mumus, de most már a legtöbb helyen megoldható kártyával vagy appal"

Viccelsz? Legalább 15 éve működik az SMS-el, appal fizetés.

"Apró szokott kelleni sokszor a fizetős vécéknél"

MOL kutakon elég a MOL Move app és ingyen van a WC. OMW-nél meg ott a terminál és tudsz kártyázni.

"Nem tudom mennyire jellemző, hogy a szakik terminállal mászkálnak."

Terminállal nem igazán, de utalni általában lehet. Tavaly újítottuk fel a konyhát, a festő-burkolónak és az asztalosnak is utaltam.

#9 Még az autómosás sem. Nálunk legalább is több olyan önkiszolgáló autómosó van, ahol tudsz kártyával fizetn. És igen, én is sokszor látok embereket sorban állni a postán a sárga csekkel, miközben az okostelefon ott van a kezében. Olyat is láttam, hogy felvette a szerencsétlen a kápét az ATM-nél és beállt a postához a sorba a csekkel. Na, ahhoz már tényleg hülyének kell lenni.

Nevetséges, hogy most akarják a 150-et 250-re emelni, miközben az átutalási adót meg megnövelik. Ebben az országban szándékosan azokat büntetik, akik haladnak a korral és használják a technikát. Parkolásnál, autópálya matrica vásárlásnál is "kényelmi díj", ahelyett, hogy az fizetne többet, aki készpénzzel vacakol.

A készpénz drága, piszkos, kényelmetlen, számolgatni kell. Nem kéne annyira támogatni a használatát.

nov. 8. 09:04
 15/22 anonim ***** válasza:
64%

Hova?

NAV-os dolgozótól béreltem feketén lakást az egyetemista lányomnak.

lol

nov. 8. 09:45
 16/22 A kérdező kommentje:

Huu, azt hittem,h le leszek oltva a kerdes miatt,mert nem igazan kell keszpenz nekem, de ezt megusztam. :)

azon kivagyok en is,hogy veszek szinhazjegyet es kezelesi koltseg vagy hasonlo duma es 10-20% buko meg.

A parkolasnal azert szemet dolog, hogy sms alapdija 120ft korul van, szoval hosszabb parkolasnal erdemes talancsak azt a funkciot velemenyem szerint.

nov. 8. 10:35
 17/22 anonim ***** válasza:
21%

14: Dominós vagyok, azzal nem lehetett SMS-ben parkolást fizetni (de amúgy tény, hogy a 10 perces iskola előtti parkolások kétszer annyiba kerültek volna a kezelési költség miatt). A parkolóházakban is sok helyen csak pár éve lett opció a kártya.

A vécéket nem szoktam ennyire nézni hogy miféle, de volt hogy be kellett lógnunk/lepattantunk (jó, ennek egy része lehet hogy külföld volt). Legutóbb a Corvin Plazaban csodálkoztam el, hogy fizetős, és csak KP; szerintem gáz.

nov. 8. 13:35
 18/22 anonim ***** válasza:
46%

17

"Legutóbb a Corvin Plazaban csodálkoztam el, hogy fizetős, és csak KP; szerintem gáz."

...és főleg adómentes.

nov. 8. 16:27
 19/22 anonim ***** válasza:
52%

- Pékárus autónál, amely a falunkba hozza a mindennapi betevőt, készpénzben tudunk csak fizetni, mert térerő az nálunk például nincs.

- Gyereknek zsebpénzt készpénzben adok, mert abban kéri.

- Magánorvosnál csak készpénzt fogadtak el eddig, vagy egészségkártyát.

- A sportegyesületnél készpénzben szedik össze a sütirevalót a tagoktól, ha elmegy a csapat egyet sütizni.

- Ha a gyerekemnél a nyári táborban nem lett volna készpénz, a csapat tagjai az egyik nap éhenhaltak volna.

- Alsós gyereknek nem adok a kezébe bankkártyát, de azért a büfébe még kell vennie kaját. Tehát marad a kp.

- Legtöbb nyilvános WC készpénzes. Bedobod az "aprólékot".

- NAV végrehajtóknál csak készpénzben tudod kifizetni a tartozást.

Soroljam még?????

nov. 8. 17:06
 20/22 anonim ***** válasza:
26%

Nemtudom, de pénzszállítóként azt tapasztalom, hogy az elmúlt 1 évben nagyon megugrott a készpénz használat.

Annyi pénzeket viszünk és olyan gyakran, hogy csak nézünk, hogy biztos mindenki milliomos lett (csak mi nem)...

nov. 8. 22:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!