Hova szukseges mostansag a keszpenz?
Sok a digitális analfabéta meg az egybites bolond, aki szerint a bankok ördögi szervezetek.
Én havi 40 ezret veszek fel, az bőven elég mindenre, pl zöldségpiac, ahol nem fogadják el a kártyát. A fele is elég lenne, ha a csóka, akitől egy garázst bérlek nem lenne szintén készpénzhívő.
A suliban általában KP kell ha be kell fizetni valamit. Az osztálypénz, ebédbefizetés már utalós, de pl most vettünk szalagavató jegyeket 30 ezerért, táborokat is sokszor KP-ban kell vinni, meg igazából bármi ami sulival kapcsolatos az osztálypénzen felül.
Nekem a parkolás volt sokáig a mumus, de most már a legtöbb helyen megoldható kártyával vagy appal, illetve az egyéb automaták is sokszor elfogadják.
Apró szokott kelleni sokszor a fizetős vécéknél illetve a fizetős ruhatáraknál.
Mi a gyerekeknek is már utalunk, de nagyszülőktől szoktak kapni KP-t szülinapra, névnapra. Meg néha egyszerűbb itthon hagyni KP-t nekik kajára ha elutazunk.
Most több kisebb javítás volt a házon (bojler, redőny), ezek is készpénzesek voltak. Nem tudom mennyire jellemző, hogy a szakik terminállal mászkálnak. Nagyobb összegeknél utalunk.
Nekem bőven elég a 150.000, szerintem az elmúlt egy évben összsen nem vettem ki 100.000-nél többet. A férjem ennél többet szokott.
Mi autómosásra, a sarki zöldségeshez meg ha használt cuccot veszek arra használunk csak kp-t.
Akiknek nem elég a 150.000-es limit azok általában azok akik nem bírnak elszakadni a szokásaisktól és csak azért is sorban szeretnének állni a postán a sárga csekkel, mert majd ő eldönti mikor fizeti be, neki ne vonja le a bank...
Meg a konteó hívők, akik azt gondolják a bankok valami ördögi szervezetek, amik ellopják a pénzed ha nem veszed ki hó elején az egészet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!