Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan mukodik az onkentes...

Hogyan mukodik az onkentes nyugdijpenztar fizetes?

Figyelt kérdés

Valaki magyarazza mar el nekem, mert nem ertem.

Pl most vagyok 30 eves es elkezdem fizetni havi 30 ezer ft-tal. Ez evente 360 ezer ft.

10 ev es ez lesz 3m 600 ezer ft. 30 eves koromtol ezt a 30ezret fizetem 30 evig az lesz 10 800 000 ft.

Pl 65 evesen megyek nyugdijba es osszesen a 35 ev alatt 12 600 ezer ft-ot.

Na most ennyi osszegnol kapok nyugdijat??

Vagy ez hohyan mukodik?

Valaki irja mar le 🙏

nov. 5. 20:03
 1/4 anonim ***** válasza:
Miután elmész nyugdíjba akkor kiveheted azt amit addig kuporgattál a nyugdíjas éveidre.
nov. 5. 20:06
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Az onkentes nyugdijpenztarba befizetett penzed befektetik ertekpapirokba, illetve a befizetesed utan kapsz adovisszateritest is, amelyet kvazi az allam fizet be az onkentes nyugdijpenztari szamladra. Amikor nyugdijba mesz (vagy mas okbol felmondod az onkentes nyugdijpenztaradat), akkor megkapod a befizetett penzed es befektetessel elert hozamokat is.
nov. 5. 22:39
 3/4 Havasi Csongor válasza:

Ha havi 30 000 Ft-ot fizetsz be 35 éven keresztül, akkor valóban lesz egy kb. 12,6 millió Ft-nyi összeged a befizetéseidből.

Ezt az összeget a pénztár befekteti, és az évek során kamatozik. A pénztári hozamok éves szinten változhatnak, de a hosszú távú átlagos hozamok jellemzően 4-7% között mozognak. Ez azt jelenti, hogy a 12,6 millió Ft-hoz még hozzájöhetnek a hozamok is, amelyek az évek során jelentős összeget tehetnek ki.

A befizetéseid után évi 20%-os adó-visszatérítésre vagy jogosult, ami maximum évi 150 000 Ft lehet. Ez azt jelenti, hogy a befizetéseid után az állam támogatást ad, amit a nyugdíjpénztári számládon írnak jóvá, és ez az összeg is kamatozik. Ha maximálisan kihasználod ezt a kedvezményt, az évek során ez további milliókat jelenthet.

A befektetések hozamával, az adó-visszatérítéssel és a hosszú távú kamatos kamat hatással együtt a végösszeg jóval magasabb lesz, mint a ténylegesen befizetett 12,6 millió Ft.

nov. 6. 19:33
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha csődbe mennek, akkor nem kapsz semmit.
nov. 11. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!