Ha önkéntes nyugdíjpénztárban vannak megtakarításaim azt érinti a nyugdíjkorhatár emelése?
Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy pl amikor 2015-ban indítottam, abban a hiszemben voltam, hogy kb 65 évesen már elérem a korhatárt, kivehetem a pénzt, de ha pl emelik 70-ig (tegyük fel), akkor én csúszok további 5 évet?júl. 31. 13:01
2/4 anonim válasza:
Nem sok köze van a kettpnek egymáshoz. Olvasd el vagy menj be személyesen a nyugdíjpénztáradhoz és tájékoztatni fognak érthetően. Nem vagyon benne biztos de én valahol 10 évet halottam, hogy utánna felveheted adómentesen mivel ehhez a pénzhez az állam támogatásként hozzátesz x %-ot. Arra talán emlékszel hogy amikor aláírtad a szerződést akkor mondták hogy ez a te pénzed, nem vész el, örökölhető. Ha a te verziódból indulunk ki akkor mit kap az örökös ha te elhunysz (reméllem nem) 64 éves korodban? Sosem fogja megkapni mert nem töltötted be a nyugdíjkorhatárt?
3/4 krwkco válasza:
"Az önkéntes nyugdíjpénztár alapesetben az aktuális (tehát nem a szerződéskötéskori) nyugdíjkorhatár elérésekor fizet, azaz érinti a nyugdíjkorhatár jövőbeni emelése."
Az igazi, autentikus forrás az SZJA törvény lenne. Ha gondolod, kikeresem.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi, így viszont azt hiszem -tekintve, hogy még évtizedekről van szó - eltolom a megtakarításaim inkább a tbsz felé.
aug. 1. 06:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!