Tényleg igaz aki 1970 után született azoknak fel akarják emelni a nyugdijkorhatárt 70 évre?
3-as, nagyon osztom a szavaidat, meglepő, hogy értelem is akad az oldalon.
Most pár hónapja mondtam fel, és alapítom szépen a vállalkozásomat a passzív jövedelemhez. Nehéz, mert telített, így több dolgot fogok még tanulni mellette, de amit írtál, mindenkinek értelmeznie kellene.
Ez egy munkaalapú társadalom, generációról generációra kaptuk a hibás, káros "ha nem pusztulsz bele a munkába, nem hajtást, nem is vagy ember" mantrákat. Csak a saját példám. Anyám már "belepusztult", 64 éves, a lakást nem bírja elhagyni már évek óta. Én vendéglátásban, kereskedelemben pusztultam majdnem, de persze sosem kerestem annyit, hogy magamra is legyen pénzem, eljárni masszázsra, csontkovácshoz, mert bizony voltak napok, hogy majdnem megpusztultam én is a derékfajástól, de emelgessem létrával a 10 kilós dobozokat a raktárban.
A mentális egészségről meg aztán nem is beszélve. Rendszeresen járni pl. pszichológushoz, vagy olyan segítőhöz, aki megtanítja az embereket kezelni, sőt önmagunkat kezelni, hogyan kellene egy munkahelyen kommunikálni erőszakmentesen, konfliktust kezelni, hogyan tudnának az emberek panaszkodásból átnyargalni a problémamegoldásra. Biztos,hogy létezik valahol egy távoli galaxisban, de én még nem hallottam munkahelyi pszichológusról. Kötelező lenne, ahol 5 embertől több dolgozik.
Szóval kapjátok az agyatokhoz, mert valóban a munkába fogtok megnyomorodni. Ki fizikailag, ki mentálisan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!