Egy ingatlanos fel tudja mérni egy zártkert értékét is?
Olyan ingatlanost keressen aki értékbecslő is
Nem kevesen egybe mindkettők.
Ennyi
Van sok szutyok ingatlanos és van sok jó. Pékből is van katasztrofalis mert iszonyat jó. Ettől függetlenül meg eszünk kenyeret..
Keressen egy hozzáértőt
Meg amúgy sem nag dolog a négyzetméterár és aranykorona együttesét a föld méretével és infrastrukturajaval összevetni és le következtetni….
Ha hivatalos értékbecslésre (tehát hivatalos ügyekben figyelembe vehető, vagy a vevőnek megmutatható, hogy tényleg annyit ér) van szükség, akkor keresned kell egy értékbecslőt, ahogy már mások is írták.
De ha csak azt szeretnéd megtudni, nagyjából mennyiért érdemes hirdetni, hogy el is tudjátok adni, akkor kigyűjtheted a környéken eladó összes hasonló zártkertet, kiszámolod azok m2 árát (eladási ár osztva a m2-ben vett területével), kiszámítod ezek átlagát és a kapott m2 árat beszorzod a saját zártkertetek m2 területével. Nagyon elnagyolt, leegyszerűsített, de már ez is valami.
Egyébként én most keresek ingatlant magamnak (azaz inkább már egy éve keresgélek) és adtam már vételi ajánlatokat is a kiszemeltekre, általában emailben. Az a tapasztalatom, ha nem az adott ház típusból a környékbeli legdrágábbhoz hasonló árat írok, akkor megkapom a pofámba, hogy menjek a jó édes anyukámba, mert alábecsültem mint haszonleső vevő. Hiába kisebb, felújítandó és még kertrendezés is kell, akkor is a környék legdrágább árán szeretné eladni. Mert sokan a saját ingatlanukat nem látják reálisan.
Kész agyrém. Már azon gondolkozok, hogy nem is Magyarországon kéne venni valamit. De lehet, hogy külföldön is ez megy. Majd kiderül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!