Munkahely mellett egyéni vállalkozás GYED alatt, megtudja ezt a munkahely?
Amíg nem megyek vissza, 1-2 órában szeretném indítani, tételesként vagy KATA, valószínűleg maradok az előbbinél, könyvelővel már konzultáltam.
Viszont beleszaladtam egy véletlen FB kommentbe, ahol írta valaki, hogy a munkahely a tételes/átalányból megtudja, KATA-nál nem.
Itt mire gondolhatott? Illetve lehet baj belőle?
Sokan csinálnak valamit amíg passzív állományban vannak, nem tudom, mire gondolt az illető.
1 köszi.
Igen, elmondta a dolgokat, esetemben a tételes fele billen a mérleg nyelve -legalábbis GYED alatt-, röviden sok költséget el tudok számolni így és jóval több lesz mint 40%, én sajnos abba esem nem a 90-be. Így jobban megéri nekem most jelenleg a tételes.
3,
Hat előre ezt nehéz megmondani, de a szigorúbb (reálisabb) becsléssel az adómentes határ alatt megállunk a bevétellel, max figyelünk ra ha közel lennénk… nincs előttem a kalkulációm most, a nyereség kb 60%-at eléri legalább a költségek havi szinten, annyi tuti. Ezeket meg el tudom számolni majd így. Emiatt jobban megéri a tételes amíg gyeden vagyok, mint az átalánynál, mert összeségében a végén kevesebb % az adó amit majd fizetnem kell.
Nem: évi 2.668.000-ig (minér 10x-ese) gyed mellett adómentesség jár (átalánynál legalábbis).
Abban viszont elbizonytalanodtam most hogy visszakérdeztél, hogy ez az átalányra igaz, vszja-nál azt hiszem nincs így, így számba kell vennem.. Leülök a napokban normálisan h a lesz kis idom a baba mellett, valamiért kiszámolva a tételes felé húzott a dolog a sok költség miatt (marketing, bérlés, vállalkozás költségek meg mindenféle tételt össze írva..) és amiért szerényen kevesebb bevételt becsültem. (De előfordulhat hogy jobban megy majd mint gondolom - na ez esetben éri meg fixen nekem a tételes majd…)
Az tény, hogy átalány viszonylag biztonságos indulás GYED alatt. Még megrágom a napokban ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!