Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Munkahely mellett egyéni...

Munkahely mellett egyéni vállalkozás GYED alatt, megtudja ezt a munkahely?

Figyelt kérdés

Amíg nem megyek vissza, 1-2 órában szeretném indítani, tételesként vagy KATA, valószínűleg maradok az előbbinél, könyvelővel már konzultáltam.

Viszont beleszaladtam egy véletlen FB kommentbe, ahol írta valaki, hogy a munkahely a tételes/átalányból megtudja, KATA-nál nem.

Itt mire gondolhatott? Illetve lehet baj belőle?

Sokan csinálnak valamit amíg passzív állományban vannak, nem tudom, mire gondolt az illető.

okt. 30. 13:56
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha egyéni vállalkozó leszel, azt mindenképpen megtudhatja a munkáltatód, mivel az egyéni vállalkozók adatai nyilvánosak, több hiteles oldalon is meg lehet nézni. Az adózási mód kiválasztása már érdekesebb kérdés, a kata kizárva, ha amúgy 8órásból mentél el babázni, tételes meg átalány között gondolkozva pedig nem biztos, hogy a tételes felé fordulna a mérleg nyelve. De gondolom a könyvelővel ezt kiszámoltátok.
okt. 30. 14:47
 2/6 A kérdező kommentje:

1 köszi.

Igen, elmondta a dolgokat, esetemben a tételes fele billen a mérleg nyelve -legalábbis GYED alatt-, röviden sok költséget el tudok számolni így és jóval több lesz mint 40%, én sajnos abba esem nem a 90-be. Így jobban megéri nekem most jelenleg a tételes.

okt. 30. 18:34
 3/6 anonim ***** válasza:
Mennyi bevételed lesz kb, mennyi költséggel?
okt. 30. 18:37
 4/6 A kérdező kommentje:

3,

Hat előre ezt nehéz megmondani, de a szigorúbb (reálisabb) becsléssel az adómentes határ alatt megállunk a bevétellel, max figyelünk ra ha közel lennénk… nincs előttem a kalkulációm most, a nyereség kb 60%-at eléri legalább a költségek havi szinten, annyi tuti. Ezeket meg el tudom számolni majd így. Emiatt jobban megéri a tételes amíg gyeden vagyok, mint az átalánynál, mert összeségében a végén kevesebb % az adó amit majd fizetnem kell.

okt. 30. 18:50
 5/6 anonim ***** válasza:
Adómentes határnál az áfa alanyi mentesség határára gondolsz?
okt. 30. 22:36
 6/6 A kérdező kommentje:

Nem: évi 2.668.000-ig (minér 10x-ese) gyed mellett adómentesség jár (átalánynál legalábbis).

Abban viszont elbizonytalanodtam most hogy visszakérdeztél, hogy ez az átalányra igaz, vszja-nál azt hiszem nincs így, így számba kell vennem.. Leülök a napokban normálisan h a lesz kis idom a baba mellett, valamiért kiszámolva a tételes felé húzott a dolog a sok költség miatt (marketing, bérlés, vállalkozás költségek meg mindenféle tételt össze írva..) és amiért szerényen kevesebb bevételt becsültem. (De előfordulhat hogy jobban megy majd mint gondolom - na ez esetben éri meg fixen nekem a tételes majd…)

Az tény, hogy átalány viszonylag biztonságos indulás GYED alatt. Még megrágom a napokban ezt.

okt. 31. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!