Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Nem fizetett ki a volt munkaad...

Nem fizetett ki a volt munkaadóm, tudok valamit hivatalos úton kezdeni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Egy vállalkozónál dolgoztam, légtechnikázni jártunk Pestre 1,5 hónapot, kellett a pénz külföldre(azóta már kint is vagyok). Mielőtt kijöttem (10.e fizu előtt), mondta majd küldi a pénzt, megadtam a számlaszámom igazából mindent. Na ezóta már kerek 1 hónap eltelt és hiába írok neki hiába hivom semmi reakció. Bejelentve azt mondja bevoltam de én ezt is kétlem. Összegről, meg minden beszélgetésről képernyőfotó van Messengeren, kezd ezzel valamit a rendőrség? Ja a lényeg, 584.000 forintról van szó. Mondták ismerősök hogy menjek el hajtsam be, de ez kintről nem ilyen egyszerű nem mellesleg meg testi sértés miatt már ültem sajnos, ezért választanám a hivatalos utat.
okt. 29. 17:54
 1/8 A kérdező kommentje:
Lakcíme, telefonszám, minden adata megvan, és egy városban is lakik velem, ismerem régebb óta ezt kihagytam.
okt. 29. 17:55
 2/8 anonim válasza:
82%
Szerződést írtatok alá?
okt. 29. 19:04
 3/8 anonim ***** válasza:
35%
Jól értem, hogy papír nélkül, feketén dolgoztál neki? Akkor nix ugribugri, ha nem fizet ki, akkor tanulópénz, hogy feketén soha nem dolgozunk.
okt. 29. 19:06
 4/8 anonim válasza:
0%
De hát sittes, ki alkalmazná. Nem is értem miért hitte, hogy be van jelentve. Nevetséges.
okt. 29. 19:10
 5/8 anonim ***** válasza:
82%
Hát erről nyugodtan lemondhatsz akkor. Azt mondta, hogy bejelent, te meg elhitted szerződés aláírás nélkül? Ilyen amatőr hibát max egy óvodásból néznék ki. Így jártál. Ezt már csak erőszakkal tudod behajtani, de abból meg te jönnél ki rosszul a végén, meg amúgy is nehéz lenne külföldről.
okt. 29. 19:32
 6/8 anonim ***** válasza:
26%
Bár azt később láttam, hogy börtönviselt vagy, így már értem miért nincs még annyi eszed sem, hogy szerződéssel dolgozz. Így jártál.
okt. 29. 19:33
 7/8 anonim ***** válasza:
21%
Veletlen kigyullad a haza, munkahely az ilyen fonoknel. Megesik.
okt. 29. 19:48
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

"Messengeren, kezd ezzel valamit a rendőrség? "

Az MT alá tartozó szabálytalanságnak mégis mi köze lehet a rendőrséghez? Semmi. Ez egy munkajogi vita és probléma.

Az illetékes hatóságot a kormányhivatalokban találod, ott kell panaszt tenni. Az ő feladatkörük az ilyen jellegű szabálytalanságokat ellenőrizni, adott esetben bírságolni.

[link]

okt. 30. 04:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!