Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Lakcímbejelentés kérdés...

Arpi1969 kérdése:

Lakcímbejelentés kérdés jöhet? az ideiglenes lakcím bejelentéshez elég egy sima aláírás a ház tulajdonostól? odaírja hogy kis pista tollal és ennyi? régen, kb 20 évvel ezelőtt így ment csak nemtom most mi a helyzet a digitális kisMagyarországon.

Figyelt kérdés

#kisMagyarország Kormányablaka
okt. 25. 22:48
A kérdező szavazást indított:
sima aláírás elég
tulajdonilap is kell
ID azonosítás kell
ügyfélkapus móka
retina és véna szkenner kell
5 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
22%
Szállásadóként aláírja a papírt, te meg viszed az eredeti adás-vételit, vagy egy tullap másolatot. de ha bediktálod a hrszt-t amúgy azt is elfogadják.
okt. 25. 23:00
 2/9 anonim ***** válasza:
86%

Amire te gondolsz, az nem "Ideiglenes lakcím", hisz az megszűnt már vagy 20 éve. Amit szeretnél, annak "Tartózkodási hely" a neve.

Amennyiben rendelkezel két tanú által aláírt, szabályos bérleti szerződéssel, akkor csak a személyidre, lakcímkártyádra és az ingatlan helyrajzi számára van szükséged. (Vannak "vaskalapos" ügyintézők, akiknek nem elég az utca házszám, ők csak helyrajzi számmal "tudnak" dolgozni. Egyébként elég csak bediktálni nekik, erről ők sem kérnek papírt. Mások simán megoldják utca-házszám párossal, helyrajzi szám nélkül is. Szerencse kérdése, hogy milyen ügyintézőt fogsz ki.)

Egyébként az ország bármelyik okmányirodájában el tudod intézni, nem csak a lakóhely- vagy a tartózkodási hely szerintiben.

Amennyiben nincs szabályos bérleti szerződésed, akkor szükséges a lakcímbejelentő lapon a szállásadó aláírása, plusz ugyanúgy a személyes irataid és a helyrajzi szám.

okt. 26. 01:34
 3/9 anonim ***** válasza:
53%

A helyi önkormányzati ügyintézésre elmész, kormányablak, vagy bármi, ami van.

Ott adnak papírt (lakcímbejelentő, kis kartonlap).

Igen, azt kell aláírnia.

okt. 26. 13:45
 4/9 A kérdező kommentje:

ja végülis alá tudja írni mert nincs messze csak kb 10-20 ezer kilóméternyire husztonban ahol a űrhajókat is lövik felfele, egyébként nagyváros annyit tudok róla

megüzente hol a kujcs oszt hétfőn beköltözök. hrsz-t megnéztem az e-közmü oldalán,a nevét meg le tudom írni gyöngybetűkkel

okt. 26. 23:11
 5/9 krwkco ***** válasza:
ügyfélkapun is meg lehet oldani a bejelentést, meg az aláírást is.
okt. 27. 02:56
 6/9 anonim ***** válasza:

"a nevét meg le tudom írni gyöngybetűkkel"

Gratulálok! Éppen aláírást készülsz hamisítani.

Ezzel azért vigyázz!

Nekem a lakcímbejelentőmet maga az önkormányzati ügyintéző írta felül (nem tudni mi ösztönözte erre), úgy megfingattam, mint ide Buda. Már nem dolgozik ott. Pedig ő még csak nem is az aláírásomat próbálta meg leutánozni...

okt. 27. 03:22
 7/9 anonim ***** válasza:
60%

HOPPÁ!

Ki jog vagy kötelezettség létezésének, megváltozásának vagy megszűnésének bizonyítására hamis, hamisított vagy valótlan tartalmú magánokiratot felhasznál, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

okt. 27. 04:11
 8/9 A kérdező kommentje:
ja eccer a saját diákigazolványomat meghamisítottam (olcsóbban akartam vonatozni továbbra is) és akkora bírósági ügy meg ítélet lett belőle mint ide lacháza. Mint kiderült ugyanis rajtam kívül minden civil valójában rendőr egy vonaton (is),(és gondolom ők ingyen vonatoznak). a kaller rámúszította őket mint valami vadászkutyákat, nagyon élvezték hogy elfogtak egy bűnözőt. Azóta minden civilben rendőrt gyanítok.
okt. 27. 12:12
 9/9 anonim ***** válasza:

Láthatóan akkor nem tanultál az esetből.

Van olyan, aki a saját kárán sem tanul meg soha semmit...

okt. 28. 03:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!