Lakcímbejelentés kérdés jöhet? az ideiglenes lakcím bejelentéshez elég egy sima aláírás a ház tulajdonostól? odaírja hogy kis pista tollal és ennyi? régen, kb 20 évvel ezelőtt így ment csak nemtom most mi a helyzet a digitális kisMagyarországon.
Amire te gondolsz, az nem "Ideiglenes lakcím", hisz az megszűnt már vagy 20 éve. Amit szeretnél, annak "Tartózkodási hely" a neve.
Amennyiben rendelkezel két tanú által aláírt, szabályos bérleti szerződéssel, akkor csak a személyidre, lakcímkártyádra és az ingatlan helyrajzi számára van szükséged. (Vannak "vaskalapos" ügyintézők, akiknek nem elég az utca házszám, ők csak helyrajzi számmal "tudnak" dolgozni. Egyébként elég csak bediktálni nekik, erről ők sem kérnek papírt. Mások simán megoldják utca-házszám párossal, helyrajzi szám nélkül is. Szerencse kérdése, hogy milyen ügyintézőt fogsz ki.)
Egyébként az ország bármelyik okmányirodájában el tudod intézni, nem csak a lakóhely- vagy a tartózkodási hely szerintiben.
Amennyiben nincs szabályos bérleti szerződésed, akkor szükséges a lakcímbejelentő lapon a szállásadó aláírása, plusz ugyanúgy a személyes irataid és a helyrajzi szám.
A helyi önkormányzati ügyintézésre elmész, kormányablak, vagy bármi, ami van.
Ott adnak papírt (lakcímbejelentő, kis kartonlap).
Igen, azt kell aláírnia.
ja végülis alá tudja írni mert nincs messze csak kb 10-20 ezer kilóméternyire husztonban ahol a űrhajókat is lövik felfele, egyébként nagyváros annyit tudok róla
megüzente hol a kujcs oszt hétfőn beköltözök. hrsz-t megnéztem az e-közmü oldalán,a nevét meg le tudom írni gyöngybetűkkel
"a nevét meg le tudom írni gyöngybetűkkel"
Gratulálok! Éppen aláírást készülsz hamisítani.
Ezzel azért vigyázz!
Nekem a lakcímbejelentőmet maga az önkormányzati ügyintéző írta felül (nem tudni mi ösztönözte erre), úgy megfingattam, mint ide Buda. Már nem dolgozik ott. Pedig ő még csak nem is az aláírásomat próbálta meg leutánozni...
HOPPÁ!
Ki jog vagy kötelezettség létezésének, megváltozásának vagy megszűnésének bizonyítására hamis, hamisított vagy valótlan tartalmú magánokiratot felhasznál, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Láthatóan akkor nem tanultál az esetből.
Van olyan, aki a saját kárán sem tanul meg soha semmit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!